Chris Ankers kaptajn er ude i flere måneder efter bizart styrt

16x9
Chris Anker Sørensen i sin nye trøje. Foto: Pressefoto / Pressefoto

Eduardo Sepulveda blev i går slemt skadet, da han under et cykelløb blev ramt af et flyvende hegn

Eduardo Sepulveda kommer ikke til at køre cykelløb de næste to-tre måneder. Det oplyser Fortuneo–Vital Concept efter at kaptajnen er blevet opereret efter et slemt styrt.

Den 24-årige rytter styrtede i går kort før mål i løbet La Drôme Classic, der bliver kørt i det sydlige Frankrig. Argentineren var i gang med de sidste hundrede meter af det 200-kilometer lange løb, da han blev ramt af et de hegn, der skal holde tilskuerne væk fra vejen.

- Der var en stejl bakke ned mod slutningen, hvor vi kom kørende en efter en. Lige da jeg kører forbi, omkring 125 meter før mål, blæste noget hegn løs og ramte mig, sagde Sepulveda efterfølgende til cykelhjemmesiden Ciclismo Internacional.

Efter den voldsomme tackling blev han fragtet til hospitalet i Lyon. Her blev han syet i ansigtet og opereret for brud i underarmen og i håndruden.

Operationen betyder, at Chris Anker Sørensen kaptajn er ude i to til tre måneder. 
Dermed kommer han ikke til at deltage i flere af forårets vigtige løb. Blandt andet Paris-Nice der begynder på søndag. 

Med kaptajnen ude frem til sommer, så er der lagt op til at Chris Anker Sørensen får mere ansvar på det franske hold. Men det er ikke nødvendigvis kun positivt for den danske rytter. 

Det mener cykelekspert på TV 2 SPORT, Henrik Jul Hansen

- Skismaet er jo, at når en mand som Eduardo Sepulveda er ude, så rykker Chris Anker Sørensen automatisk op i hierarkiet og det kan jo være en fordel, hvis han kan gribe chancen. Men ulempen er jo at han kører på et lille og tyndt besat hold, der er på jagt efter et Wild Card til Tour de France. Og der er det jo ikke en fordel, at kaptajnen er ude i foråret, siger Henrik Jul Hansen.

Paris-Nice begynder søndag med en prolog på seks kilometer. Det kan ses direkte på TV 2