Chris Ankers SMS-dagbog: Forbrændt i badet, sukkerkold og Flemming Povlsen-kærlighed

16x9
Chris Anker Sørensen har ført en SMS-dagbog fra Paris-Nice. Foto: Pressefoto / Pressefoto

Chris Anker Sørensen har ført dagbog under hele Paris-Nice. Det er sket i en daglig SMS-korrespondance med TV 2 SPORTs Rasmus Staghøj. Læs den her

Årets store mål er Tour de France. Chris Anker Sørensen vil tilbage til verdens største cykelløb, og det skal ske til sommer. 

Men først skal den 31-årige dansker udtages af sit hold Fortuneo Vital-Concept. Og det er Chris Anker Sørensen i gang med at sørge for, at han bliver. 

Søndag afsluttede han et af de vigtige løb for ham og hans fransk hold. Paris-Nice. Og det skulle vise sig, at blive et dramatisk løb med ekstrem kulde undervejs. Chris Anker Sørensen har hver dag under løbet ført en dagbog i SMS-form sammen med TV 2 SPORTs cykelreporter, Rasmus Staghøj.

Det er anden gang, at Chris Anker Sørensen deler sin tanker med TV 2 SPORT. I linket i artiklen herunder kan man læse hans første SMS-dagbog fra hans første løb med Fortuneo Vital-Concept i januar i år i Argentina. 

decms://a41835a98ac4e536779d818a4653fe5f4caf9d12

Det er blevet til en sjov, underholdende og nærværende beretning, hvor vi kommer med helt ind i tanker, følelser og meninger omkring den professionelle cykelsport.

Søndag d. 6. marts - Prolog

En prolog på 6,1 km. Chris Anker Sørensens hadedisciplin. Målet var egentlig at tabe minimal tid, men sådan skulle det ikke gå. Han taber alt for meget tid på trods af etapens korte længde.

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6172

1. etape 

Flad etape. Det er heller ikke danskerens favoritterræn. Læg dertil, at forårsvejret lignede mere vintervejr. Det er heller ikke noget for en tynd og ranglet mand fra Hammel. Etapen blev vundet af sprinteren Arnaud Demare. 

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6182

2. etape

Stor dramatik! Etapen slutter med en massespurt, som den franske spurtkanon Nacer Bouhanni vinder. Men! Franskmanden bliver diskvalificeret, fordi han skubbede Michael Matthews i spurt. Matthews bliver i stedet for kåret til vinderen af etapen. Bouhanni er rasende.

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6192

3. etape

Endnu en dramatisk dag, men denne gang af en helt anden årsag. Sneen daler over Frankrig, og det bliver værre og værre eftersom etapen bliver kørt. Løbet bliver midlertidigt afbrudt og efter rytterne har siddet lidt i busserne, bliver etapen helt aflyst. Ingen vinder af dagens etape. 

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6202

4. etape

Nacer Bouhanni får revanche. Med lige dele spurtevner og raseri, vinder den lille franskmand spurten, og denne gang gør han det helt uden af skubbe nogen. Vejret er også blevet bedre, så Chris Anker Sørensen har fået lidt bedre vilkår. Bjergene mangler dog fortsat.

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6212

5. etape

Mytiske Mont Ventoux er på dagens etape, meeeen det snyder lidt, for rytterne skal ikke køre op over hele bjerget. Det er ikke en skræddersyet etape for Chris Anker Sørensen, men alligevel en etape, hvor han godt kunne gå i udbrud.

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6222

6. etape

Nu er der bjerge! Sådan rigtigt bjerge! Men med Chris Anker Sørensens haltende helbred er vilkårerne ikke optimale. Det ender med at blive klassementsfavoritterne, der giver TV-seerne et fantastisk show af en etape. Geraint Thomas og Alberto Contador er ude og teste hinanden, men Ilnur Zakarin fra Katusha vinder etapen. Chris Anker Sørensen er ikke med i front, og det er der en grund til.

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6232

7. etape 

Sidste etape - og sidste chance - hvis Chris Anker Sørensen skal have et resultat med fra Paris-Nice. Og det starter godt. Chris Anker Sørensen kommer med i et udbrud sammen med 22 ryttere. Så langt så godt. Men da etapens afslutning nærmer sig, må Chris Anker Sørensen slipper gruppen, som blandt andet tæller Sylvain Chavanel. Det er gårsdagens nedtur, der sidder i benene. 

http://tools.editorial.tv2.dk/widgets/sms/6242