DM-vinder om karrierens største sejr: Sådan snørede vi Tinkoff-rytter i finalen

Alexander Kamp udnyttede sin holdkammerat Lasse Norman-Hansen til at vinde DM i linjeløb.

22-årige Alexander Kamp blev søndag dansk mester i linjeløb, da han i finalen slog Tinkoff-rytteren Michael Valgren på de afgørende meter.

Sejren blev grundlagt af holdkammeraten på Team Stölting, Lasse Norman-Hansen, der kørte alene i udbrud hen mod finalen, og det blev afgørende for Kamps spurt mod Valgren om DM-guldet.

- Vi kørte et perfekt løb. Vi var på forkant hele tiden, og i finalen gik det bare, som det skulle, siger Alexander Kamp til TV 2 SPORT.

- Lasse gør et fantastisk forarbejde ved at sidde derude, så jeg får lov til at sidde på hjul, mens Valgren prøver at køre ham ind, så da jeg kommer op, har jeg overskud.

- Jeg føler, at det er retfærdigt efter et løb, hvor vi har kørt offensivt, og hvor vi kører fantastisk flot over hele paletten. Det er mig, der står med dannebrogstrøjen, men det er en rigtig stor præstation af Team Stölting.

Alexander Kamp kan nu se frem til det kommende års tid at køre med dannebrogstrøjen som symbolet på danmarksmester i linjeløb, og det skulle gerne tage den unge rytters karriere til nye højder.

- Det er jo en drøm. Jeg elsker Danmark, og jeg kommer til at elske min dannebrogstrøje. Det er kæmpestort. Det er det største i min karriere hidtil, siger Kamp.

- Jeg skal bruge det som et springbræt til at fortsætte de gode takter og præstere i Post Danmark Rundt.

Hans hold, Team Stölting, er pro continental, hvilket svarer til cykelsportens 2. division. Dermed er der ikke nødvendigvis udsigt til de helt store cykelløb, og Kamp drømmer da også om noget endnu større.

- Jeg drømmer om WorldTour’en. Hvis man som dansk mester ikke drømmer om Tour de France, så er man uambitiøs, siger Alexander Kamp til TV 2 SPORT.

- Men der er stadig et stykke vej og nogle ting, der skal gå op i en højere enhed, men jeg skal bare fortsætte med at holde fokus, og så skal det nok komme.

Her kan du se spurten, der afgjorde DM-guldet til Kamps fordel.

Alexander Kamp vinder DM 2016