Sportschef stopper i Danmarks Cykle Union

16x9
Lars Bonde stopper som sportschef i DCU. Foto: Nils Meilvang / Scanpix Denmark

Lars Bonde stopper som sportschef i Danmarks Cykle Union efter OL i Rio de Janeiro.

Den sportslige ansvarlige for de danske landshold i cykling, Lars Bonde, stopper som sportschef i Danmarks Cykle Union efter legene i Rio til sommer.

Det meddeler unionen i en pressemeddelelse.

Lars Bonde startede i rollen som juniorlandstræner, og blev siden U23-landstræner. I 2008 fik han posten som sportschef - en stilling, der blandt andet har til opgave at være en slags A-landstræner.

- Efter næsten 16 år som fuldtidsansat i Danmarks Cykle Union er det tid til at prøve noget nyt. Det bliver selvfølgelig meget vemodigt at forlade dansk cykelsport, men omvendt er jeg også glad og stolt over at jeg kunne sikre mig et så attraktivt job som jeg har fået, på et så perfekt tidspunkt lige efter OL, siger Lars Bonde.

I stedet skal Lars Bonde nu være skoleleder på Køge Private Realskole fra 1. september.

Union begræder afgang

Direktør i Danmarks Cykle Union, Per Henrik Brask, havde gerne set, at Lars Bonde var fortsat som sportschef i Danmarks Cykle Union, men udviser også forståelse for beslutningen:

- Jeg kunne sagtens have forestillet mig, at samarbejdet med Lars Bonde var fortsat frem mod OL i Tokyo 2020, men jeg har bestemt forståelse for, at Lars efter i alt 18 år hos Danmarks Cykle Union vil prøve noget nyt. Jeg vil gerne ønske Lars tillykke med det nye, flotte job, og sige tak for hans enorme indsats og betydning for dansk cykelsport. Vi kommer til at savne Lars som kollega og vi vil savne hans enestående faglige kompetencer.

Nu skal Danmarks Cykle Union altså ud og finde en ny sportschef. Og de får travlt, for allerede til september skal de danske ryttere køre verdensmesterskaberne i Qatar.

Og Lars Bondes efterfølger skal nok ikke regne med milliongage. Danmarks Cykle Union døjer nemlig med store økonomiske problemer.