Quintana vandt og Contador tabte: Sådan blev Vueltaen afgjort

Nairo Quintana modstod alle angreb fra Chris Froome og kørte fra briten på de sidste meter. Alberto Contador tabte tredjepladsen til Esteban Chaves.

På forhånd var der lagt op til to spændende dueller på den 20. og afgørende etape i årets ​Vuelta a España - og favoritterne svigtede på ingen måde.

Kampen om det nederste trin på podiet begyndte med 45 kilometer til målstregen. Her storsatsede Esteban Chaves (Orica-BikeExchange) og angreb Alberto Contador (Tinkoff), der inden etapen var 1 minut og 11 sekunder foran colombianeren.

Angrebet sikrede Chaves sekunder nok til, at han nu kan se frem til at træde op på Vuelta-podiet sammen med Chris Froome og Nairo Quintana. Esteban Chaves snupper tredjepladsen 13 sekunder for Alberto Contador, der kører sin sidste Grand Tour på Tinkoff-holdet.

Gense Esteban Chaves' angreb på Alberto Contador i videoen herover.

Mens Chaves kæmpede for sekunder længere foran, begyndte Chris Froome (Team Sky) at røre på sig i håbet om at kunne ryste Nairo Quintana (Movistar) af sig og skabe fornyet spænding om førertrøjen.

Briten forsøgte med flere angreb, men hver gang klistrede Quintana sig til Froomes baghjul. Og på de sidste meter havde colombianeren også kræfter til at træde fra Sky-kaptajnen, der også anerkendte Quintanas styrke og Vuelta-triumf med en lille klapsalve.

Chris Froome klapper af Nairo Quintana.
Chris Froome klapper af Nairo Quintana. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

I videoen over artiklen kan du se den afgørende duel mellem Nairo Quintana og Chris Froome på Vueltaens sidste bjerg.

Top-12 efter 20. etape.
Top-12 efter 20. etape. Foto: lavuelta.com

Følg 21. og sidste etape af Vuelta a España på TV 2 SPORT søndag fra kl. 16:45.