Contadors chokangreb eller Corts sejr? Stem på årets Vuelta-moment

Vueltaen anno 2016 lakker mod enden. Derfor har vi udvalgt de fem øjeblikke, som vi vil huske løbet for. Giv din mening til kende nederst i artiklen.

Se mere Vuelta a España på TV 2 Play

Vild Vuelta! Det er et udtryk, der er blevet indfriet til fulde. Men hvad var det vildeste, det største eller bare det det mest mindeværdige moment? Vi har samlet de fem største øjeblikke, vi vil huske fra årets Vuelta:

De 5 største momenter i Vuelta a España 2016
2016
Lørdag den 27. august
Quintana vinder 8. etape i flot Contador-comeback
Nairo Quintana satte sine konkurrenter på plads på 8. etape og kørte sig samtidig i løbets førertrøje. Colombianeren tog 25 sekunder på Alberto Contador og 34 sekunder på Chris Froome. Contador angreb Froome, Chaves og Valverde på de sidste meter og sikrede sig dermed dyrebare sekunder.
Søndag den 4. september
Contador og Quintana tager fusen på Froome
15. etape var dårligt vinket i gang, inden Alberto Contador åbnede den med sit angreb. Nairo Quintana gik med, og sammen øgede de afstanden til Chris Froome. Briten nåede aldrig op til Contador og Quintana, og derfor kunne colombianeren efter etapen juble over et forspring på 3 minutter og 37 sekunder til Froome. Contador kørte sig op i klassementet og var efter etapen kun fem sekunder fra en plads på podiet.
Søndag den 4. september
Over 90 ryttere misser tidsgrænsen med 23 minutter
Flere end 90 ryttere kom rullende i mål næsten 54 minutter efter vinderen af 15. etape, Gianluca Brambilla. Tidsgrænsen på etapen var lidt over 30 minutter, og dermed kom rytterne omkring 23 minutter for sent i mål. I gruppen sad Magnus Cort og hele Team Sky-holdet - dog med undtagelse af Chris Froome. Løbsjuryen besluttede efterfølgende at lade alle ryttere fortsætte i løbet.
- Alle, der faldt for tidsgrænsen, får lov at køre igen i morgen på grund af særlige omstændigheder. Vi har vurderet, at det at køre videre efter 15. etape med kun 71 ryttere ikke er i cykelsportens eller Vueltaens interesse, sagde præsidenten for juryen, Hervé Brocque, til TV 2 SPORT.
Torsdag den 8. september
Magnus Cort vinder 18. etape
Magnus Cort var hurtigst i spurten og vandt 18. etape af Vuelta a España. Selv om bornholmeren er en hurtig rytter, så var han en smule overrasket over sin egen sejr.
- Jeg er super glad. Jeg glæder mig til at komme hjem og se spurten, fortalte han efter etapesejren til TV 2 SPORT.
Fredag den 9. september
Froomes magtdemonstration på enkeltstarten
Team Sky-rytteren Chris Froome var fuldstændig suveræn på den 37 kilometer lange enkeltstart, hvor han åbnede kampen om den samlede sejr igen. Briten tog etapesejren og hentede 2 minutter og 16 sekunder på Nairo Quintana. Derfor var han kun 1 minut og 21 sekunder efter colombianeren inden den afgørende 20. etape.

Af de fem udvalgte store momenter i årets Vuelta a España - hvilket har så i dine øjne været det største? Deltag i afstemningen herunder:

Afstemning