Cort efter sejren i Madrid: Det var fandeme vildt

Magnus Cort vandt søndag 21. og dermed også sidste etape af Vuelta a España.

FAKTA: Vuelta-etapevinderen Magnus Cort Nielsen

Navn: Magnus Cort Nielsen

Født: 16. januar 1993

Hold: Orica BikeExchange

Tidligere hold: Concordia Forsikring Himmerland, Cult Energy

Udvalgte meritter: 

  • To etapesejre i Vuelta a España (2016)
  • Fire etapesejre i Danmark Rundt (2013, 2014 og 2016)
  • Samlet vinder af Ronde de l'Oise (2014)

Magnus Cort gjorde det igen. For anden gang i årets Vuelta a España vandt han etape.

På 21. og dermed sidste etape var bornholmeren hurtigst i sprinten, og danskeren kunne bagefter næsten ikke fatte, at han havde leveret endnu et topresultat.

- Det var fandeme vildt lige at bevise, at man kunne gøre det igen. Det er fantastisk, udbrød Cort, da TV 2 SPORT fangede ham kort efter han havde krydset målstregen.

Orica BikeExchange-rytteren var heller ikke i tvivl om sejrens betydning.

- Det her er et nyt niveau, kom det fra den smilende dansker, mens han trillede imod holdkammeraterne, der også kunne fejre, at have sikret Estaban Chaves den samlede tredjeplads i løbet.

Ved den første sejr i Vueltaen arbejdet Cort for holdet det mest af dagen, men den første sejr havde givet ham langt mere opbakning i dagens spurt.

- Jeg var ikke nede og hente flakser i dag, og jeg havde taget den helt hurtige skinsuit på. Og så måtte drengene hjælpe mig rundt. Det er fedt, for det sætter også pres på, når vi stadig skal holde øje med, at der ikke opstår huller til Chaves . Det sætter ekstra pres på at få flere mænd omkring mig, men det gør det også endnu federe at vinde, sagde han til TV2 SPORT.