Riis efter Corts vilde Vuelta: Den knægt har en stor fremtid

Bjarne Riis roser Magnus Cort, efter den hurtige danskers sejre i Vuelta a España.

Den tidligere cykelholdejer Bjarne Riis er imponeret over, hvad han har set fra den danske Orica-BikeExchange-rytter Magnus Cort under dette års Vuelta a España.

- Den knægt har et stort potentiale, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT

Bjarne Riis har især hæftet sig ved den måde, som Magnus Cort er kommet igennem sin første Grand Tour. Et løb der har budt på hele to etapesejre efter massespurter.

Men ifølge Bjarne Riis, der i sommer blev hovedsponsor for det danske kontinentalhold Team Virtu Pro-Veloconcept, så skal man som dansk fan måske også kigge i andre retninger end massespurterne for at finde Cort-succes på den lange bane.

- Vi vil også se ham i de store klassikere. Han kan køre godt opad og er udholdende, fortæller Bjarne Riis, der mener, at sejrene i Vuelta a España har givet Magnus Cort værdifulde minder med i kufferten.

- Vuelta-sejrene vil give ham stor selvtillid, som er vigtig for fremtiden, fortæller Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

At sejrene har givet Magnus Cort yderligere tro på tingene, var der heller ingen tvivl om, da TV 2 SPORT fangede ham efter sidste etape af Vueltaen.

- Det her er et nyt niveau, kom det fra den smilende dansker, mens han trillede imod holdkammeraterne, der modsat ved Corts første sejr havde kørt ham frem i en god position før sprinten.

- Det sætter ekstra pres på at få flere mænd omkring mig, men det gør det også endnu federe at vinde, sagde han til TV2 SPORT.

Danske etapesejre i Vuelta a España
1981
Kim Andersen
Hold: Miko - Mercier - Vivagel
Kim Andersen blev den første dansker til at vinde en etape i Vuelta a España, efter han sejrede på 10. etape for det franske hold Miko - Mercier - Vivagel.
1988
Johnny Weltz
Hold: Fagor - MBK
Johnny Weltz vandt 14. etape i Vuelta a España i 1988. Samme år vandt han også 19. etape i Tour de France. 
1990
Jesper Worre
Hold: Café de Colombia
Jesper Worre fik en af sine største sejre, da han på 5. etape i 1990 stak fra feltet og kørte alene i mål. På etapen fra Loja til Ubrique skulle danskeren egentligt agere hjælperytter for kaptajnen Luis Herrera, men da der manglede 40 kilometer til mål, stak han fra feltet og kørte alene mod målstregen 1 minut foran favoritterne.
1991
Jesper Skibby
Jesper Skibby. JENS NØRGAARD LARSEN / Scanpix Danmark
Hold: TVM - Sanyo
Som den eneste dansker har Jesper Skibby vundet mindst en etape i de tre store cykelløb Tour de France, Giro d'italia og Vuelta a España. Derudover er han han den eneste dansker, som har vundet tre etaper i Vuelta a España, hvor de første to kom i 1991. På 2. etape kunne Jesper Skibby række hænderne i vejret, efter han kørte først over stregen i en massespurt. På etapen, som gik fra Badajoz til Sevilla, kom han i massespurten i karambolage med tyskeren Uwe Raab, inden han kunne køre over målstregen. Skibby undgik at blive disket, og han sikrede sig sin første etapesejr i det spanske cykelløb. Han kunne dog gentage succeen et par dage efter...
Jesper Skibby
Jesper Skibby. JENS NØRGAARD LARSEN / Scanpix Danmark
Hold: TVM - Sanyo
På 6. etape kunne Jesper Skibby endnu engang snuppe en etapesejr i  Vuelta a España, efter han snød sprinterne på ferieøen Mallorca. På etapen, som sluttede i byen Palma, var Stephen Roche den store favorit, men da det 40 mands store felt kom ind på afslutningen, startede sprinterne for tidlig og Skibby kunne køre først over stregen. 
1995
Jesper Skibby
Skibby. JENS NØRGAARD LARSEN / Scanpix Danmark
Hold: TVM
I 1995 vandt Jesper Skibby sin tredje etapesejr Vuelta a España, da han på 9. etape  stak fra feltet  med en Scweizer og kørte fra ham, da det begyndte at gå opad. På nedkørslen formåede Skibby at holde feltet bag sig, så han kunne køre alene over målstregen i Palazuelos de Eresma.
1997
Lars Michaelsen
Lars Michaelsen. SERGIO PEREZ / Scanpix Danmark
Hold: TVM - Farm Frites
Lars Michaelsen vandt 1. etape i Vuelta a España på en etape, som sluttede på racerbanen Circuito de Estoril. Etapen startede langt fra perfekt for danskeren, da han kæmpede med et drilsk styr. Med 25 kilometer var feltet halveret, og da de de ankom til racerbanen, formåede Michaelsen at holde stjerner som Chiapucci og Jalabert  bag sig og vinde etapen.
2001
Claus Michael Møller
Claus Michael Møller . Jeppe Michael Jensen / Scanpix Danmark
Hold: Maia-Milaneza
I 2001 dukkede den relative ukendte cykelrytter Claus Michael Møller op, da han sejrede på 15. etape i Vueltaen. Etapen sluttede på stigningen Alto de Aitana, hvor Claus Michael Møller med en kilometer igen var 20 sekunder foran favoritten  Gilberto Simoni. Han formåede at holde ham bag sig, og danskeren kunne lade sig hylde som etapevinder.
2003
Michael Rasmussen
Michael Rasmussen (th.). FRANCK FIFE / Scanpix Danmark
Hold: Rabobank ProTeam
Inden Michael Rasmussen kom igang i Tour de France, deltog han i  Vuelta a España, hvor han vandt 7. etape i 2003. På etapen fra Huesca til Cauteres kunne Michael Rasmussen køre alene i mål. Han blev samlet syver i løbet.
2005
Nicki Sørensen
Nicki Sørensen. Nils Meilvang / Scanpix
Hold: CSC ProTeam
Nicki Sørensen vandt 17. etape i Vuelta a España i 2005, efter han kom i mål foran Javier Rodriguez og Oscar Pereiro. 
2008
Matti Breschel
Matti Breschel. Henning Bagger / Scanpix
Hold: CSC ProTeam
På tyvende og sidste etape i 2008 blev Matti Breschel den niende dansker til at vinde en etape i Vuelta a España. Feltet kom samlet til Madrid, og med 300 meter satte danskeren sit angreb ind, hvorefter han kørte fra sprinterne.
2013
Michael Mørkøv
Michael Mørkøv. JOSE JORDAN / Scanpix Denmark
Hold: Team Saxo - Tinkoff
I en massespurt formåede Michael Mørkøv at køre først over stregen på en etape, hvor flere af de stærke sprintere ikke sad med til sidst.  
2016
Magnus Cort
Magnus Cort. JOSE JORDAN / Scanpix Denmark
Hold: Orica BikeExchange
Magnus Cort blev den 11. dansker, som kunne pryde sig med at have vundet en etape i Vuelta a España. 
Magnus Cort
Magnus Cort. JOSE JORDAN / Scanpix Denmark
Hold: Orica BikeExchange
Magnus Cort sluttede årets Vuelta helt fantastisk, da han på sidste etape kom først over målstregen i Madrid. Dermed blev han den anden dansker til at vinde to etaper i Vuelta a España.