Eksperterne vurderer: Disse ryttere skal du holde øje med i år

16x9
Tim Wellens, Luke Rowe og Fernando Gaviria er nogle af de navne, der skal lægges mærke til i 2017. Foto: Scanpix

Hvem er de næste store internationale cykelstjerner? Vi tager et grundigt kig på hvilke ryttere der bliver interessante at følge i cykelsæsonen 2017.

Det er de åbenlyse cykelstjerner som Chris Froome, Nairo Quintana og Alberto Contador, der er værd at holde øje med. Der er danskerne. Og så er der en masse ryttere, som vi enten ikke kender endnu, eller som har noget helt særligt på spil i år.

Netop den sidste gruppe af cykelryttere, har vi set nærmere på. For hvilke ryttere er ekstra interessante at kigge efter i denne sæson? Det vurderer U23-landstræner Anders Lund og tidligere professionel cykelrytter og nuværende cykelekspert på TV 2 SPORT Brian Vandborg i denne uges cykelpodcast.

Efter en indledende snak om de danske talenter, som kan høres i podcasten herunder, tog vi nemlig også en god snak om de internationale ryttere, som er værd at notere navnene på.

Hør eksperternes bud i podcasten eller læs deres respektive lister herunder.

Abonnér på TV 2 SPORTs cykelpodcast i iTunes

Brian Vandborgs liste

Hugh Carthy

/ Foto: Canondale Drapac
Alder: 22 år
Hold: Canondale Drapac
Jeg synes, han er interessant. Han er skiftet fra det lille spanske hold Caja Rujal, og det bliver spændende at se, om han kan klare springet til Canondale. Han virker som en speciel fyr. Han kan godt lide at isolere sig selv og bare leve for sig selv. Han er meget tynd og spinkel, så han er en udpræget bjergrytter. Jeg tror, han på sigt kan gøre sig gældende i løb som Romandiet Rundt og Schweiz Rundt.

John Degenkolb

/ Foto: MATTEO BAZZI / Scanpix Denmark
Alder: 28 år
Hold: Trek - Segafredo
Jeg under ham at komme tilbage til sit topniveau. Han var udsat for et voldsomt styrt med sine holdkammerater sidste år, og han har brugt lang tid på at komme sig. Han har arbejdet meget på at finde følingen og modet på cyklen igen. Specielt fordi hans ene finger har taget skade. Jeg tror, han er sulten, og skiftet til Trek - Segafredo gør nok ikke mindre for motivationen. Nu må vi se, om det bliver forventet, at han skal udfylde Fabian Cancellaras rolle. Det håber jeg næsten ikke for ham, men han bliver spændende at følge. 

Miguel Angel Lopez

/ Foto: Astana Pro Team
Alder: 23 år
Hold: Astana Pro Team
Han er en del af de colombianske kuld af ryttere, der bare bliver ved med at vælte frem på den store cykelscene. Colombianerne er efterhånden en stor magtfaktor i international cykling. Han bliver overstrålet af Esteban Chaves lige nu, men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved med at være. Han vandt Schweiz Rundt sidste år, og jeg er sikker på, vi har meget mere i vente fra ham. 

Adrien Costa

/ Foto: Scanpix
Alder: 19 år
Hold: Axeon Hagens Berman
En ung amerikansk gut, og han kører bare stærkt. Også på enkeltstarten. Han er en fremtidens mand for de amerikanske World Tour-hold. De savner en, der kan levere de store ting, og det har ham her potentialet til at gøre. Amerikansk cykling har Tejay Van Garderen, der aldrig rigtig har forløst sit talent. Det samme med Andrew Talansky. Så han er rytteren, de sukker efter i USA.
Anders Lunds liste

Tim Wellens

/ Foto: LUK BENIES / Scanpix Denmark
Alder: 25 år
Hold: Lotto Soudal
Han er kommet forrygende fra start i år, hvor han har vundet to sejre på Mallorca. Han bygger hele tiden på sit talent. En rigtig stærk gut. Når alle er trætte, så kører han videre. Han er modig og tør satse, og det er udviklende for en rytter. Han tog en etapesejr i Giroen sidste år, og jeg tænker, at det næste skridt for en type som ham kunne være at gå efter Paris-Nice.

Tiesj Benoot

/ Foto: DIRK WAEM / Scanpix Denmark
Alder: 22 år
Hold: Lotto Soudal
Tager man et kig på hans resultater, så har han enormt mange top 10-placeringer. Han har været tæt på sejrene rigtig mange gange. Han mangler stadig at køre sig til en professionel sejr, så det bliver interessant at se, om han kan få sit gennembrud i år Styrken har han i hvert fald. Og udviklingspotentialet er stort, når han ikke er ældre, end han er. Lotto Soudal er et godt sted for unge ryttere at være, så han skal nok komme til at spille en rolle i forårsklassikerne. 

Fernando Gaviria

/ Foto: LUC CLAESSEN / Scanpix Denmark
Alder: 22 år
Hold:  Quick-Step Floors
Han har allerede kørt sig til sine to første sejre i år, og han viser bare, at han fortsætter, hvor han slap sidste år. Han er ekstremt spændende og dygtig. Gaviria kunne sagtens være en af de næste unge ryttere, der vinder et Monument. Han ligner en, som er parat til det, for han kan det hele. Topfarten har colombianeren fra banecyklingen, så han har virkelig mange strenge at spille på.

Luke Rowe

/ Foto: MAL FAIRCLOUGH / Scanpix Denmark
Ham glæder jeg mig til at se i klassikerne. Sidste år viste han sig mest frem som hjælperytter, men han kan også godt lave ting på egen hånd. Det viste han blandt andet med en etapesejr i årets Herald Sun Tour, og det er ellers ikke mange sejre, han er noteret for. Rowe er meget stabil. Der er noget bund i ham. En rigtig klassikermand. Jeg tror, han kan blive et godt kort for Team Sky i foråret.