Valgren ærgerlig over ny klassiker-afslutning: - Den passede mig ellers så godt

Michael Valgren mener, at hans chancer for succes i Amstel Gold Race fortsat er gode, trods vital ændring i ruten.

Michael Valgren fik lidt at tænke over torsdag, da Amstel Gold Race offentliggjorde årets rute.

- Jeg tænkte: 'Det var lige godt satans'. Den (gamle afslutning red.) passede ellers lige så godt, fortæller den danske Astana-rytter til TV 2 SPORT.

Danskeren blev nummer to i løbet sidste år - blandt andet takket være en flot, eksplosiv afslutning op ad den berygtede stigning Couberg, der lå kort før mål.

Arrangørerne af Amstel Gold Race har dog nu valgt at flytte Couberg til 19 kilometer før mål, og dermed får den legendariske stigning mindre betydning for løbets udfald.

Et valg der kan få konsekvenser for den måde som løbet bliver kørt på, mener Valgren.

- Løbet bliver måske lidt nemmere nu, hvor flere, inklusiv mig selv, vil kunne angribe udefra og så holde hjem, siger han til TV 2 SPORT.

- Jeg kan stadig vinde

Selvom Couberg var god for Michael Valgren sidste år, så er han fortsat optimistisk omkring sine muligheder for at lave et godt resultat i endagsklassikeren til trods for ændringen.

- Det har ikke gjort mine chancer bedre, men heller ikke synderligt dårligere. Det er stadig et løb, som jeg godt kan vinde, er jeg sikker på.

Danskeren er blevet købt ind til Astana for at kunne gøre det godt i forårsklassikerne, og derfor har han heller ikke kørt nogle løb siden Tour Down Under.

Imens Valgren har brugt tiden på træningslejr og at komme i topform til forårssæson, så har han kunnet se sine landsmænd gøre det fortrinligt i de løb, som de har kørt.  Noget der har givet danskeren ekstra appitit på at komme i gang med sin egen sæson.

- Det er super inspirerende at se de andre danskere vinde, og det giver mig en masse motivation. Jeg glæder mig bare super meget til at komme ud at køre nu og den næste uges tid må gerne gå rigtig stærkt, lyder det fra Michael Valgren.

Hans første opgave bliver Omloop Het Nieuwsblad den 25. februar.