OL-ruten allerede lækket: - Vi har kæmpestore danske medaljekandidater

16x9
Rafal Majka, Greg van Avermaet og danske Jakob Fuglsang kan allerede nu forberede sig på OL om tre år. Foto: MATTHEW CHILDS / Scanpix Denmark

Selvom der stadig er tre år til de næste olympiske lege er ruten til 2020-udgaven allerede afsløret, og igen er der bakker på ruten.

Et billede af OL-ruten i Tokyo er blevet lækket.

Det er en teknisk direktør fra Holland, Thorwald Veneberg, som har lagt et billede ud på sin twitterkonto.

Ruten, som endnu ikke er blevet offentliggjort af den Internationale Olympiske Komité, IOC, kommer til at fragte rytterne sydvest væk fra den store japanske by, inden de rammer en rundstrækning. Det skriver det hollandske medie NOS.

Når de har kørt rundstrækningen, vender de næsen tilbage imod Tokyo, hvor de skal passere en stigning, inden de er i mål. Fra toppen af stigningen er der 12 kilometer til mål.

Ingen af stigningerne på den lækkede rute er specielt skræmmende, modsat hvad det var tilfældet i Rio de Janeiro sidste år.

Fra dansk side har vi kæmpestore medaljekandidater

Brian Nygaard, cykelekspert

Den ene stigning er 1,7 kilometer lang og stiger med 3,2 procent i gennemsnit. Imens den anden stigning er lidt længere og stiger med 3,7 procent i gennemsnit. Men efter 16 omgange kunne den godt trække tænder ud.

Ved OL i Rio vandt danske Jakob Fuglsang sølv, og ifølge TV 2 SPORT's cykelekspert Brian Nygaard er der gode muligheder for dansk medalje igen i 2020, hvis den lækkede rute altså stemmer.

- Den ser enormt interessant ud. Fra dansk side har vi kæmpestore medaljekandidater. Her tænker jeg på Magnus Cort, Søren Kragh Andersen og Mads Pedersen, siger han.

- Den kan blive kørt som en klassiker i forhold til sværhedsgraden, selvom det er noget andet ved mesterskaber. Den vil passe godt til de tre ryttere, som er i en rivende udvikling. Og inden OL kan de endda nå at hente store sejre.

- Ruten er ikke fuldstændig flad. Der er to stigninger, så der vil være en udskilning. Det passer godt til dem som typer, for ingen af dem er rene sprintere. Selvom Magnus er hurtig, kan han stadig sidde med over de halvhårde bakker.

Brian Nygaard fremhæver dog også den dobbelte verdensmester Peter Sagan, der er favorit i stort set alle løb, han stiller til start i. Men det afhænger selvfølgelig af, hvordan Sagan, der i 2020 fylder 30 år, kører til den tid.

Han tror derimod ikke, vi skal regne med, at Jakob Fuglsang gentager triumfen.

- Han får ikke en bedre rute end den i Rio. Spørgsmålet er, om Jakob ser sin karriere i så langt et perspektiv. Han går måske nærmere efter VM næste år i Østrig, som er en hård rute. Jeg tror ikke, han tænker på OL, men går efter andre mål som for eksempel VM. Nu har han jo vist, at han kan det med mesterskaber, siger Brian Nygaard.