Ekspert om Fuglsang: - Kaptajnrollen i Touren i fare, hvis han underpræsterer

16x9
Jakob Fuglsang skal gå efter en top fem placering i Paris-Nice, mener TV 2 SPORT's eksperter. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Jakob Fuglsang skal vise klasse i Paris-Nice, selv om han først skal toppe i Tour de France. Det siger TV 2 SPORT's cykeleksperter.

Jakob Fuglsang er blevet udnævnt som Astanas klassementshåb, når Tour de France begynder i juli.

I morgen og en uge frem er danskeren også kaptajn i Paris-Nice, og selv om der er lang tid til sommer, så skal Fuglsang ikke bare bruge løbet som opvarmning. Det mener TV 2 SPORT's cykeleksperter Rolf Sørensen og Brian Nygaard.

- En dårlig præstation i Paris-Nice kan betyde, at han pludselig bliver andenprioritet i Touren. Det betyder rigtig meget at kunne bevise, at han er der. Faktisk mere end folk tror, siger Rolf Sørensen.

- Fuglsang har kørt godt i løbet før. Når han skal være kaptajn til Tour de France, skal han allerede nu være klar. Det er et meget vigtigt skridt, siger han.

Brian Nygaard mener ikke, at der er en direkte sammenhæng mellem Paris-Nice og Tour de France, men alligevel er det vigtigt for Jakob Fuglsang at vise konkurrenterne, at han kan sidde med.

- Med en rytter som Fuglsang er det vigtigt at få resultater i alle de løb, som han stiller til start i. Han har fået en god start på sæsonen, men han skal vise, at han er, hvor han skal være, siger cykeleksperten.

Bjergene ligger i baghaven

Når Paris-Nice begynder i morgen, bliver det på en rute, hvor Jakob Fuglsang føler sig en smule hjemme.

Danskeren er nemlig flyttet til Monaco inden denne sæson, og det er kun 20 kilometer fra de bjerge, som er med dette års udgave. Det burde give danskeren en fordel.

- Stigningerne på den næstsidste og sidste etape er nogle, som ligger lige i hans baghave. Det er ruter, han træner på og sikkert kender rigtig, rigtig godt. Han har haft alle muligheder for at forberede sig meget specifikt på ruten.

- Det er altid en fordel at kende ruten rigtig godt. Når stigningerne er en del af hans daglige træningsområde, så burde han have kørt meget på dem, mener Brian Nygaard.

I dette års udgave er der tre hårde bjergetaper og en enkeltstart, og ifølge Rolf Sørensen passer det glimrende til Fuglsang.

- Han burde kunne sidde med på de hårdeste stigninger. Hans resultat afhænger af, hvor godt kørende han er på enkeltstarten, siger han.

Hans kvaliteter burde række til en top fem-placering.

Brian Nygaard, cykelekspert TV 2 SPORT

- Det må være hans mål at vinde til Paris-Nice. Så må vi se, hvad det ender med. Men det vil undre mig, hvis han ryger ud af top 10. Så er det en skuffelse, både for ham selv og for mig, siger Rolf Sørensen.

Richie Porte, Romain Bardet og Alberto Contador er bare nogle af de store navne, som alle har meldt deres ankomst til løbet. Og derfor spår Brian Nygaard også, at det bliver svært for danskeren at ende øverst på podiet.

- Jeg tror, at den samlede sejr bliver rigtig svær at nå. Der er nogle deciderede specialister, som har vundet det før, og som er større favoritter. Men med Fuglsangs kvaliteter burde han kunne gå efter en top fem, siger Brian Nygaard.

Paris-Nice begynder i Bois-d'Arcy i morgen og slutter i Nice næste søndag. Du kan følge 1. etape på TV 2.