Kaotisk start på Paris-Nice: Fuglsang kørt fuldstændig ud af klassementet

Paris-Nice blev skudt i gang med en kaotisk 1. etape, som blev vundet af franskmanden Arnaud Démare.

1. etape i Paris-Nice blev vundet af franske Arnaud Démare, der vandt en direkte spurtduel over landsmanden Julien Alaphilippe.

Se Paris-Nice på TV 2

Etapen var ét stort kaos, hvor sidevinden splittede feltet i atomer, hvilket kostede flere favoritter dyrt. Jakob Fuglsang var blandt de helt store tabere i dét spil.

Et stort felt med Jakob Fuglsang kommer i mål 16 minutter efter vinderen.
Et stort felt med Jakob Fuglsang kommer i mål 16 minutter efter vinderen. Foto: TV 2 SPORT

Romain Bardet, der faktisk også styrtede undervejs, kom i mål sammen med australske Richie Porte og russiske Ilnur Zakarin som de klassementsfavoritter, der umiddelbart klarede sig bedst. Alberto Contador kom i mål 16 sekunder efter dem.

Alaphilippe, der også kan køre klassement, kom i mål ni sekunder foran en anden klassementsrytter, Dan Martin, mens afstanden ned til Bardet-gruppen var på 47 sekunder.

Hollandske Steven Kruijswijk, der var tæt på at vinde Giro d'Italia sidste år, var involveret i samme styrt som Bardet, og han kom i mål to og et halvt minut efter vinderen.

Jakob Fuglsang kom i mål mere end 16 minutter efter vinderne i en stor gruppe og har dermed fulstændig udspillet sin chance for et topresultat i klassementet, hvor top-5 ellers var målsætningen.

- Vi havde tre punkteringer og et cykelskift på stort set samme tidspunkt. Samtidig var feltet splittet i atomer, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

Flere af hans holdkammerater punkterede samtidig, så det var svært for Fuglsang at få et nyt dæk.

- Jeg kørte på en flad ring, indtil den ikke kunne mere. (Michael, red.) Valgren giver mig et hjul, men der er vi så langt bagefter, at der ikke er noget, der giver mening.

Feltets hurtigste folk var bedst i vinden, hvor de fleste sprintere sad samlet, men en for en faldt Alexander Kristoff, André Greipel og Marcel Kittel fra hen mod finalen.

Den hurtige dansker, Magnus Cort, der vandt to etaper i sidste års Vuelta a España, formåede ikke at sidde med. Han kom i mål knap tre minutter efter Démare.

2. etape køres mandag. Se med på TV 2 fra klokken 14:50, hvor vi åbner studiet.

Paris-Nice 2017 - etapeoversigt