Stjerne blev smidt ud for snyd: - Det bliver alt for ofte tolereret

Frankrigs store cykelhåb Romain Bardet blev søndag smidt ud af Paris-Nice, fordi han fik for megen hjælp af holdbilen efter et styrt.

Se Paris-Nice direkte på TV 2

Med andenpladsen i sidste års Tour de France har 26-årige Romain Bardet for alvor bragt håbet om en fransk vinder af verdens største cykelløb tilbage.

Det skulle han blandt andet bevise i hjemlandets store etapeløb, Paris-Nice, som startede søndag, men efter den kaotiske åbningsetape blev Ag2r-rytteren smidt ud af løbet.

Det er frem for alt min fejl. Jeg vil gerne rense Romain, for han fortjener ikke et dårligt ry

Vincent Lavenu, team manager Ag2r

Årsagen var, at Bardet efter et styrt for mange gange fik hjælp af sin holdbil, som han holdt fast i i håb om at komme tilbage til feltet.

- Vi begik en fejl grundet manglende klarhed på et vigtigt tidspunkt som følge af mit styrt. Jeg er virkelig ked af det, for intet retfærdiggør den hjælp, jeg fik af bilen, skriver Romain Bardet i et åbent brev på Facebook.

- Denne praksis, som alt for ofte bliver tolereret i feltet, bliver der nu slået ned på for at sikre sportens integritet. Jeg undskylder oprigtigt over for arrangørerne og publikum.

Det trick, som Bardet benyttede sig af, bliver meget ofte set i cykelløb, og som oftest ender det med en bødestraf og i værste fald tidsstraf.

Men ifølge Ag2r's team manager, Vincent Lavenu, skal Bardet ikke skamme sig.

- Det er frem for alt min fejl. Jeg vil gerne rense Romain, for han fortjener ikke et dårligt ry, når nu vi alle kender hans integritet. I kampens hede sker disse ting, siger Lavenu til fransk Eurosport.

- Straffen hænger ikke sammen med hans tankegang og filosofi, som frem for alt er respektfuld.

Løbsjuryen gav også Bardet en bøde på 200 schweizerfranc (1.366 kroner). Sportsdirektøren i bilen, Julien Jurdie, blev også udelukket, mens Ag2r i resten af Paris-Nice får en holdbil mindre med på etaperne.

2. etape køres i dag og kan ses direkte på TV 2. Se med fra klokken 14:50.

Paris-Nice 2017 - etapeoversigt