Enige eksperter: Nu er franskmand storfavorit til at vinde foran Contador

En sublim enkeltstart sendte ung franskmand til tops i klassementet. Nu er han favorit til at vinde Paris-Nice foran Contador, mener cykeleksperter.

TV 2 Cykling

TV 2's cykelpodcast vender igennem cykelsæsonen stort og småt fra de største cykelløb sporten har at byde på. Lyt med når altid vidende ekspertpaneler debatterer og leverer skarpe analyser om emner på og uden for landevejene.

Find cykelpodcasten i din podcast-app eller via Soundcloud.

Tager man temperaturen på den samlede stilling i Paris-Nice lige nu, så lugter det gevaldigt af fransk triumf.

For da den unge franskmand Julian Alaphilippe onsdag overtog løbets gule førertrøje efter en fabelagtig enkeltstart, overtog han også favoritværdigheden til at vinde løbet.

I hvert fald hvis man spørger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen, der har svært ved at se forhåndsfavoritten Alberto Contador hente det ene minut og 31 sekunder, som spanieren er efter Alaphilippe i klassementet.

- Jeg tror, Contador får rigtig svært ved at slå Alaphilippe nu.

- Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, men min logik siger mig, at Alaphilippe vinder med det, han har vist os indtil nu. Han har en vilje og et rigtig stærkt hold, som kan bære ham langt. Han har Dan Martin, som ligger nummer fem, så hvis de kommer i store problemer, så kan Quickstep skyde ham af.

- I min verden er han rigtig godt stillet. Ham der kan og tør lave rav i den er Contador. Contador er ligeglad med, om han bliver nummer 4, 8 eller 12 i klassementet. Det er ligegyldigt for ham. Så han kommer til at prøve på noget. Og der er ingen tvivl om, at han har fået ekstra blod på tanden ovenpå enkeltstarten, som han kørte super flot.

Cykelekspert Chris Anker Sørensen ser med positive øjne på det 24-årige franske håb. Faktisk er den danske cykelrytter, der selv har kørt Paris-Nice adskillige gange, også hurtig til at udpege Julian Alaphilippe som den helt store bejler til at indtage det øverste podietrin, når det franske forårsløb slutter i Nice på søndag.

-  Som det ser ud lige nu, så vinder han Paris-Nice. Men vi skal også huske, at løbet allerede nu har budt på mange overraskelser, så der kan stadig ske rigtig mange ting. Han skal stramme skoene, men det ser rigtig, rigtig godt ud for Alaphilippe. Specielt med tanke på hvor godt han kørte opad på enkeltstarten.

- Han er virkelig en fremtidens mand. Man er altid spændt på at følge de franske ryttere, fordi der har været så mange, som ikke har slået til, selvom de har været spået en stor fremtid. Umiddelbart tror jeg, Alaphilippe bliver en stor rytter, som vi kommer til at følge i mange år, siger Chris Anker Sørensen.

Få meget mere analyse af Paris-Nice i TV 2's cykelpodcast, hvor Chris Anker Sørensen, Rasmus Staghøj og Rolf Sørensen i denne uge gør os klogere på årets første store etapeløb.