Contador i storform: - Ingen ved, hvor de har ham

16x9
Alberto Contadors offensive kørsel i Paris-Nice betyder storform, siger TV 2 SPORT's cykelekspert. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Alberto Contadors offensive kørsel i Paris-Nice sender en advarsel ud til konkurrenterne. Det siger TV 2 SPORT's cykelekspert.

34-årige Alberto Contador prøvede at løbe med det hele, da han angreb på sidste etape i Paris-Nice. 

Spanieren missede sejren med to sekunder, men langt vigtigere var det at sende et varselssignal imod sine konkurrenter. De skal vide, at han stadig er værd at huske.

- Han har vist det før og prøvet det flere gange. Han satser hele butikken, og det kendetegner ham mere og mere. Derfor er der ikke nogen, som kan føle sig sikre. De skal virkelig holde øje med ham, for han kan finde på alt nærmest, siger Rolf Sørensen til TV 2 SPORT.

- De andre hold kan ikke være rolige. Han finder nogle redskaber, så han kan åbne cykelløbet op på en eller anden måde.

Trek-Segafredo-rytteren mistede over et minut på første etape, og derfor var har tvunget til at køre offensivt. Inden sidste etape var han stadig 31 sekunder efter, og i sidste ende var han kun to sekunder efter løbets vinder, Sky-rytteren Sergio Luis Henao.

Han gir ikke op, før han ser den sidste målstreg i løbet.

Rolf Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Contadors agressive kørsel er også noget, som har imponeret Rolf Sørensen.

- Han viste ’outstanding’ cykelløb. Han er en mand, der ikke gir op, før han når den sidste målstreg i løbet. Det var en fornøjelse at se, og der er mange, som kunne lære rigtig meget af hans gåpåmod og vilje til sejr. Jeg ville ikke være rolig, hvis jeg var Froome og de andre, siger cykeleksperten.

Cancellara kunne have hjulpet

Da Tinkoff-holdet lukkede efter sidste sæson, skulle Alberto Contador ud og finde en ny arbejdsgiver. Valget faldt på Trek-Segafredo, og her har han fået gode vilkår for at sejre.

- Han har fået nogle redskaber, som passer godt til ham. Indkøbet af Jarlinson Pantano passer godt til Contador. Han er en af de få, som kan lave de manøvre, han skal bruge for blandt andet at åbne Team Sky op, siger Rolf Sørensen, som dog erkender, at det ville have hjulpet Contador, hvis han var kommet et år tidligere.

- Havde Fabian Cancellara været med, havde Contador vundet løbet. Det er jeg ret overbevist om. Contador havde været i frontgruppen på sidevindsetaperne, hvis Cancellara havde fået besked på at beskytte ham, siger han.