Ekspert advarer mod ung holdkammerat: Fuglsang skal være klar

16x9
Fuglsang viste god form i Paris-Nice, selvom han tabte tid på de første etaper. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Selvom Jakob Fuglsang ikke kæmpede med om sejren i Paris-Nice, viste han alligevel, at han er i den form, han skal være i, mener ekspert.

16 minutter.

Så meget tabte Jakob Fuglsang på første etape af Paris Nice. Dermed var nærmest allerede slut for den danske cykelrytter, inden det startede.

Men selv om han aldrig nåede at blive en bejler til den samlede sejr, er der gode ting at tage med i den resterende del af sæsonen. Det mener TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

- Han så godt ud på bjergetaperne (i Paris-Nice red.), hvor han sad sammen med de andre favoritter. Der var jo kun én, som kørte fra dem allesammen, og det var Alberto Contador. I forhold til ham manglede han måske det sidste, men der var mange andre, som ikke kunne følge med heller.

Astana-mandskabet har meldt ud, at danskeren er kaptajn ved sommerens Tour de France. Derfor er det vigtigt for ham at vise sig frem, for ellers står der andre klar i kulissen.

Jakob Fuglsang forsøgte at hænge på Alberto Contador på sidste etape i Paris-Nice.
Jakob Fuglsang forsøgte at hænge på Alberto Contador på sidste etape i Paris-Nice. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

- Jeg siger stadig, at der skal ske noget ekstraordinært for, at han kan vinde Tour de France. Det tror jeg ikke på, og det tror jeg heller ikke, at han selv gør. Men han skal da give det en chance.

- Unge Miguel Ángel López lurer i kulissen. Han skal være bedre end ham, og han er altså skarp. Jeg tror, at han kan blive rigtig spændende. Så de har to mænd, de skal køre for. Viser det sig, at Fuglsang ikke er klar, sidder López klar lige bag ham.

Hvis Fuglsang skal forsøge at holde López bag sig i hierarkiet, kræver det ifølge Rolf Sørensen, at Fuglsang skal forbedre sig i kampen mod uret.

- Jeg ville gerne have ham til at køre en endnu bedre enkeltstart, pointerer cykeleksperten og uddyber, hvad det kan udvikle sig til, hvis forbedringerne lykkes.

- Jeg håber på, at han kan tage det næste skridt og måske nærme sig en femteplads i Tour de France.