Fuglsang i direkte duel mod stjernerne: Danskeren har alt på spil

Jakob Fuglsang er kaptajn i det bjergrige etapeløb Catalonien Rundt, og her skal han ifølge TV 2 SPORTs ekspert ud at bevise sit værd.

Chris Froome, Alberto Contador, Alejandro Valverde og Romain Bardet. Der venter danske Jakob Fuglsang selskab fra øverste hylde i etapeløbet Catalonien Rundt. Et løb, der kendetegnes ved store bjerge – og store vindere.

Catalonien Rundt - tidligere vindere

 • 2016: Nairo Quintana
 • 2015: Richie Porte
 • 2014: Joaquim Rodríguez
 • 2013: Daniel Martin
 • 2012: Michael Albasini
 • 2011: Michele Scarponi
 • 2010: Joaquim Rodríguez
 • 2009: Alejandro Valverde
 • 2008: Gustavo César
 • 2007: Vladimir Karpets
 • 2006: David Cañada
 • 2005: Yaroslav Popovych
 • 2004: Miguel Ángel Martín Perdiguero
 • 2003: Jose Antonio Pecharroman
 • 2002: Roberto Heras
 • 2001: Joseba Beloki
 • 2000: José Maria Jimenez

- Catalonien Rundt har gang på gang vindere, der går på podiet i Tour de France. Der er rig mulighed for at se de store etapeløbsryttere kæmpe mod hinanden i de store bjerge, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen, der mandag sidder klar i kommentatorboksen til første etape.

Årets udgave af Catalonien Rundt består af syv etaper, og der er bjerge på programmet allerede fra dag et. På anden etape venter der rytterne en spektakulær én af slagsen i form af en 41 kilometer lang holdtidskørsel på hårdt terræn.

- Det er en lang og kuperet holdtidskørsel. Det bliver en vild etape, siger Sørensen.

Efter den hårde kamp mod tid er det tid til en anden kamp. Her kører rytterne nemlig ind i Pyrenæerne og hilser på de store bjerge.

Fuglsang skal slå til

Kaptajn Fuglsang er klar igen efter Paris-Nice, hvor han hurtigt kørte sig ud af klassementet. Danskeren sad dog med fremme på de store bjergetaper. Nu skal han bruge Catalonien Rundt til at slå nogle ting fast.

- Fuglsang skal gøre det endnu bedre, end han gjorde i Paris-Nice for at beholde rollen som kaptajn og give Astana et signal om, at de godt kan satse på ham til Tour de France, siger Sørensen.

Her hentyder han til, at Astana sidste år annoncerede, at de satser på danskeren til årets Tour de France. Sørensen forventer derfor at se danskeren med fremme, hvor det er sjovt.

Jakob Fuglsang fortalte efter præsentationen af Tour de France-ruten 2017, at han skal være delt kaptajn sammen med Miguel Ángel López.

- Vi kan godt forvente en top 5-placering fra Fuglsang. Men jeg tror ikke, han kan vinde løbet, fordi det er så stærkt besat. Men han skal ud at bevise noget - også over for sig selv, siger han.

Contador vil have revanche

En anden, der også er opsat på at præstere, er spanske Alberto Contador. Senest animerede han det franske etapeløb Paris-Nice, men måtte i sidste ende se sig slået med to sekunder til Sergio Henao fra Sky.

- Contador vil have revanche fra Paris-Nice, siger Sørensen.

- Han bliver kun bedre og bedre, og der er ikke etaper, som bliver afgjort på grund af sidevind. Her er det bjergbenene, der tæller.

I 2011 vandt Contador Catalonien Rundt, men ligesom flere af hans andre sejre det år, blev den slettet grundet en dopingdom.

Se første etape af Catalonien Rundt klokken 15:40 på TV 2 SPORT eller på Play.

Catalonien Rundt 2017

178 km bjergetape

Catalonien Rundt, 1. etape Foto: procyclingstats.com
20. marts: Etapen endte med en massespurt, hvor Davide Cimolai (FDJ) var den stærkeste, da han henviste franske Nacer Bouhanni (Cofidis) og italienske Kristian Sbaragli (Demension Data) til de resterende podieplaceringer.

41,3 km holdtidskørsel

Catalonien Rundt, 2. etape Foto: procyclingstats.com
21. marts: En lang, kuperet holdtidskørsel allerede på 2. etape kan skabe store forskelle i klassementet.

188,3 km bjergetape

Catalonien Rundt, 3. etape Foto: procyclingstats.com
22. marts: Tre afsluttende stigninger og en teknisk afslutning med flere sving på de afgørende sidste kilometer.

194,3 km kuperet

Catalonien Rundt, 4. etape Foto: procyclingstats.com
23. marts: Løbets længste etape med en svær afslutning, der byder på tre rundkørsler og flere skarpe sving i de sidste 3 km.

182 km bjergetape

Catalonien Rundt, 5. etape Foto: procyclingstats.com
24. marts: Favoritterne skal for alvor slås, når de rammer etapens afsluttende stigning, der over 8,4 km stiger med 9% i gennemsnit. Undervejs når den endda maksimum på 20%.

189,7 km bjergetape

Catalonien Rundt, 6. etape Foto: procyclingstats.com
25. marts: Løbets sidste bjergetape, hvor klassementet skal afgøres. Afslutningen lægger dog ikke op til et festfyrværkeri, men er nærmere oplagt for udbrydere. Har en af favoritterne tabt tid er her også muligheden for et comeback.

138,7 km med rundstrækning

Catalonien Rundt, 7. etape Foto: procyclingstats.com
26. marts: Løbets afsluttende etape slutter med en rundstrækning i Barcelona. Her er let kuperet terræn med anledning til angreb fra både favoritter og lykkeriddere.