Breschel skal hjælpe Valgren: - Han kan vinde Amstel Gold Race

Matti Breschel, Jakob Fuglsang og Michael Valgren stiller alle til start, når Amstel Gold Race køres på søndag. Sidstnævnte er den klare holdkaptajn.

Michael Valgren skal forsøge at gentage sit store resultat fra sidste år, når han på søndag skal lede Astana-mandskabet an i Amstel Gold Race.

Med sig han har to landsmænd, da Jakob Fuglsang og Matti Breschel ligeledes er skrevet på holdkortet.

Breschel er dog først lige kommet med i truppen, da Valgren skal have det ultimative hold i kampen på et stort resultat.

- Jeg skulle have holdt pause nu her efter Paris-Roubaix, hvor jeg lige skulle puste ud. Men jeg har aftalt med holdet, at jeg skal køre Amstel Gold Race for at støtte Valgren. Han har brug for støtten, da han har vist super gode takter her på det seneste, siger Matti Breschel til TV 2 SPORT.

- Han har brug for al den hjælp, som han overhovedet kan få. Der kan jeg forhåbentlig guide ham et langt stykke hen ad vejen i forhold til positionskampen. Jeg tror, at Valgren kan vinde løbet, hvis alt går, som det skal.

Han forstår løbets rytme, han kan finde ud af at placere sig, og så kan han slå til i finalen.

Matti Breschel, Astana-rytter

25-årige Michael Valgren fik en andenplads i sidste års udgave af løbet, hvor han blev besejret af italienske Enrico Gasparotto i finalen. Dette agter holdet at forbedre i år, og her spiller Breschel en vigtig rolle.

- Jeg viste, at jeg var godt kørende i Flandern Rundt, og det var herefter, at det hele kom på tale. Min rolle bliver at være hos Valgren under hele løbet. Jeg skal kunne være der for ham i finalen, hvis han har brug for det, siger Breschel og understreger, at han skal ofre sig for sin landsmand.

- Det er ikke planen, at vi begge skal sidde helt med fremme i finalen. Men jeg håber på at have diamanter i benene, så jeg kan sidde med hele vejen og gøre en forskel forValgrens skyld.

Dermed tror Breschel også på, at det hele kan ende ud i noget stort, hvis det hele flasker sig for Astanas kaptajn i søndagens løb.

- Han viste sidste år, at han kunne være med helt i front. Han forstår løbets rytme, han kan finde ud af at placere sig og så til sidst slå til i finalen.

- Han skal holde sig ude af uheld, styrt og punkteringer. Det kræver, at vi får placeret ham rigtigt hele dagen. Han skal have is i maven og så vente til det rigtige tidspunkt. Derefter skal han selv vurdere, hvordan han vil køre finalen, siger den 32-årige Astana-rytter.

Du kan se Amstel Gold Race på søndag fra klokken 14.30 på TV 2 SPORT.

Du kan se Michael Valgrens reaktion efter sidste års andenplads herunder