Dansk dominans: Riis-rytter vinder fransk etapeløb

16x9
Alexander Kamp tog den samlede sejr i Tour du Loir-et Cher. Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Alexander Kamp tog den samlede sejr i Tour du Loir-et Cher efter søndagens sidste etape. Tre andre danskere sluttede på de efterfølgende pladser.

Riwal Platforms Patrick Clausen var tæt på at tage endnu en sejr på dagens femte og sidste etape i Tour du Loir-et Cher.

Han blev dog slået af norske August Jensen, imens den danske mester Alexander Kamp kom ind på fjerdepladsen.

Dermed forsvarede Kamp sin førertrøje i løbet og kan nu kalde sig vinder af det franske etapeløb.

Den sidste etape var 100 kilometer lang og foregik i og omkring Blois. Den danske mester har været godt kørende i løbet, og dermed havde han gode chancer for at forsvare trøjen.

Efter lidt over 20 kilometer stak et udbrud af sted, men udsigterne for deres sejrschancer var ikke gode.

De blev dog også hentet igen kort før mål, og her fik Patrick Clausen startet en god spurt. Desværre var August Jensen hurtigere på stregen. 

Tredjepladsen gik til Fredrik Strand Galta, imens Kamp kørte over stregen på fjerdepladsen. Dette var nok til, at han forsvarede førertrøjen og dermed endte som vinderen af Tour du Loir et Cher 2017.

Det endte endda med at blive dansk dominans. Troels Vinther og Rasmus Guldhammer sluttede på podiets to nederste trin i klassementet, imens Jonas Vingegaard fra coloQuick-CULT vandt ungdomstrøjen foran Magnus Bak Klaris og Jesper Schultz. 

Top fem i Tour du Loir-et Cher

  1. Alexander Kamp 
  2. Troels Vinther +0.17
  3. Rasmus Guldhammer +0.21
  4. Jonas Vingegaard Rasmussen +0.41
  5. Thomas Rostollan +0.42