Suveræne Gilbert spurter sig til endnu en klassikersejr

Philippe Gilbert var klart den stærkeste mand i Ardenner-klassikeren Amstel Gold Race.

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors)) var suveræn i dette års udgave af Amstel Gold Race.

Belgieren vandt søndag sin fjerde løbssejr i karrieren, efter han i spurten slog Michal Kwiatkowski (SKY). Michael Albasini (Orica-Scott) blev nummer tre.

Danske Michael Valgren blev sidste år nummer to i løbet, og derfor var der forhåbninger om, at danskeren kunne overgå resultatet. Men han nåede aldrig at blande sig i afgørelsen.

En anden dansker prøvede i stedet at stjæle opmærksomheden. Katusha-Alpecins Mads Würtz Schimdt, som er i sit første professionelle år, jagtede lykken i et 11 mand stort udbrud, som undervejs havde syv minutter ned til feltet.

Men med 44 kilometer tilbage af løbet blev han hentet af et jagtende felt.

Favoritterne kører væk

Blot seks kilometer efter udbruddet var blevet hentet, åbnede favoritterne op for angrebet. På den 28. stigning i løbet trådte Tiesj Benoot af sted og fik selskab af Sergio Henao, Philippe Gilbert, Michael Albasini, Bert-Jan Lindeman og Nathan Haas, José Joaquin Rojas og Ion Izagirre Insausti.

Benoot og Lindeman måtte noget tid efter give slip på førergruppen, mens gruppen til gengæld fik tilgang af Michal Kwiatkowski.

Valgren, som undervejs i løbet styrtede, sad for langt tilbage i feltet, da favoritterne angreb og nåede ikke at komme med.

Amstel Gold Race, angreb fra blandt andre Tiesj Benoot og Philippe Gilbert. Video: Claus Gadegaard Højlund

Imens var de forreste syv faldet ind i et godt samarbejde og de lykkedes med at holde en stærk gruppe med blandt andet Greg Van Avermaet og Alejandro Valverde bag sig.

Gilbert og Kwiatkowski kørte med seks kilometer tilbage væk fra resten af frontgruppen. Dermed skulle sejren afgøres mellem dette års vindere af Flandern Rundt og Milano-Sanremo.

Philippe Gilbert vinder Amstel Gold Race. Video: Claus Gadegaard Højlund

Kwiatkowski åbende spurten, men Gilbert var ganske enkelt for stærk og havde overskud til at række fire fingre i vejret inden målstregen, for at vise han netop havde vundet sin fjerde sejr i Amstel Gold Race i karrieren.