Valgren fuld af selvtillid inden klassiker

Andenpladsen fra i fjor skal byttes ud med plads øverst på podiet, hvis det står til danske Michael Valgren inden Amstel Gold Race.

Der er høje ambitioner hos den danske Astana-rytter Michael Valgren inden den kuperede ardennerklassiker Amstel Gold Race.

- Jeg kommer ind til løbet med en stor portion selvtillid og gode ben. Så jeg synes, jeg skal stile efter noget mere og gå efter sejren, siger den 25-årige rytter til TV 2 SPORT i startbyen Maastricht.

Valgren kommer ind til den hollandske klassiker med fine resultater i bagagen fra brostensløbene med en sjetteplads i E3 Harelbeke og en placering lige uden for top 10 i Flandern Rundt.

Nu er brostene byttet ud med hele 35 bakker fordelt over 264,6 kilometer og med en rute, der både kan ende ud til sprinterne og bakkerytternes fordel.

- Vi må se, hvad det rækker til, hvad heldet er til, og hvad benene er til. Så der kan ske mange ting i dag. Jeg håber selvfølgelig på at stå øverst, når løbet er slut, men det bliver utrolig svært, siger han.

Til den mission har Valgren dansk assistance på Astana-mandskabet i form af Matti Breschel og Jakob Fuglsang.

- Jeg skal forsøge at passe på Valgren et langt stykke ind i finalen. Når vi så nærmer os finalen, må vi se, hvilke kort vi har at spille med, siger Jakob Fuglsang.

Fuglsang: Skal passe på Valgren - Amstel Gold Race 2017 Video: Jacob Nordestgaard Lage

Sidste år endte Valgren på en andenplads i løbet på en rute, der er lidt anderledes i år. Med ændringen forventer danskeren også et andet slags løb.

- Jeg tror folk kan åbne op tidligt udefra måske med 40 til 50 kilometer igen, som vi har set i brostensklassikerne i år. Det byder det her også op til.

Lykkes danskerens mission, bliver han den anden dansker til at vinde Amstel Gold Race. Med en sejr går han i fodsporene på Bjarne Riis, der vandt løbet i ensom majestæt i 1997.