Gilberts formidable forår stoppes af en skade

Vinderen af Amstel Gold Race stiller ikke op til Ardenner-klassikerne Flèche Wallone og Liége-Bastogne-Liège.

Dagen efter triumfen ved Amstel Gold Race har Philippe Gilbert meldt fra til de to forårsklassikkere Flèche Wallone og Liége-Bastogne-Liège på grund af en skade.

Gilbert, der kører for Quick-Step, styrtede i Amstel Gold Race og slog sin højre nyre. Det skriver holdet i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at han skal holde sig i ro i en uge.

- Det gjorde ondt, da jeg faldt. Men efter at jeg fortsatte løbet (Amstel Gold Race), blev det bedre og bedre. Desværre kom smerten i den nederste del af ryggen tilbage efter afslutningen, fortæller Philippe Gilbert.

Den belgiske rytter blev kørt på hospitalet efter sejrsceremonien ved Amstel Gold Race. Det var fjerde gang i karrieren, at Gilbert kørte først over stregen i netop Amstel Gold Race.

- Heldigvis er det ikke alvorligt. Hvis alt går vel, kan jeg begynde at træne igen om en uge.

Flèche Wallone køres onsdag den 19. april, mens Liége-Bastogne-Liège køres søndag den 23. april.

Uheldigt tidspunkt

Skaden kommer på et dårligt tidspunkt for Philippe Gilbert, der tidligere i år også har vundet Flandern Rundt. Inden da sejrede han etapeløbet i Tre da ved Panne.

- Det har været et af mine bedste år. Jeg bliver meget glad, når jeg ser tilbage på, hvad jeg har opnået. Det er meget tilfredsstillende. 

Philippe Gilbert er den kun tredje rytter, der har vundet både Flandern Rundt og Amstel Gold Race i den samme sæson.

Flèche Wallone vises på TV 2 på onsdag klokken 14.15. Liége-Bastogne-Liège vises på samme kanal, søndag klokken 14.10. Begge løb kommenteres af Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen.