Fik hånlig klapsalve efter angreb: - Han er simpelthen en klovn

Italienske Damiano Caruso var ikke imponeret over kørslen fra sin landsmand Stefano Pirazzi i finalen på 2. etape i Tour of the Alps.

Stefano Pirazzi fra Bardiani-holdet fik en klapsalve fra sin italienske landsmand Damiano Caruso, da rytterne efter et udbrud blev hentet af feltet kort før målstregen på 2. etape i Tour of the Alps.

Klapsalven var dog ikke ment positivt. Caruso og Pirazzi var i udbrud sammen med Team Sky-stjernen Mikel Landa. Pirazzi tog ikke nogen føringer, men forsøgte i stedet at angribe to gange. Første gang blev han halet ind, og anden gang forsøgte han at komme væk, da feltet så godt som havde hentet rytterne.

Her klappede BMC-rytteren Caruso så ad Pirazzi og slog efterfølgende ud med armen.

Han er simpelthen en klovn. Jeg ved, at det ikke er første gang, han laver sådan noget

Brian Vandborg, cykelekspert

TV 2 SPORT's cykelekspert Brian Vandborg er ikke i tvivl om, hvorfor Caruso var utilfreds.

- Pirazzi tager ikke en eneste føring på de sidste fem kilometer. Så er det dårlig stil at angribe. De sidder i en dal, hvor det ser ud til, der er modvind, så hvis han havde taget en føring, var der en reel chance for, at de havde holdt hjem, siger Vandborg.

Eksperten mener, at man godt kan forsvare ikke at hjælpe til med føringer, hvis rytteren er på hold med en stærk sprinter i feltet, eller hvis en holdkammerat er på vej op til udbruddet. Det var bare ikke tilfældet her.

- For mig at se er det her overhovedet ikke taktisk. Det er dårlig stil ikke at tage en føring, når du ikke har en undskyldning. Og taktisk var det jo ufatteligt dumt, for de blev de hentet. Hvis han bare kunne tage fire føringer á 200 meter, havde det hjulpet dem alle; inklusiv ham selv.

Selvom feltet stort set havde kørt udbryderne ind, valgte Mikel Landa og Damiano Caruso at lukke hullet op til Pirazzi, da han prøvede sit sidste angreb.

Det fik Pirazzi til at slå ud med armen og kigge undrende på Landa og Caruso, og det får han ikke ros for.

- De er hamrende sure på ham. Landa tager den sidste føring, og så lukker han op til ham på ren og skær vilje. Så tillader Pirazzi sig at slå ud med armene, da de kører ham ind, som om de gør noget forkert, siger Brian Vandborg.

- Han er simpelthen en klovn. Jeg ved, at det ikke er første gang, han laver sådan noget. Han er en god cykelrytter og vinder ind imellem, men jeg har tidligere hørt, at han er en klovn.

- Jeg håber, han har en sportsdirektør, der tager fat i ørerne på ham. Jeg håber i hvert fald ikke, det er sportsdirektøren, der har bedt ham om det.

Caruso og BMC fik dog et plaster på såret, da holdets Rohan Dennis vandt etapen.

Pirazzi derimod skal ikke regne med at få succes i resten af Tour of the Alps.

- Han kan sagtens komme ud for en situation, hvor de lukker ham ned, selvom de burde være ligeglade og lade ham køre i udbrud. Det kan vise sig at være rigtig dumt for ham, for han er faktisk en rigtig habil cykelrytter og et godt kort at smide ud, siger Brian Vandborg.

Rohan Dennis var hurtigst på dagens etape i Tour of the Alps. Video: Bo Bentsen

Tour of the Alps føres efter to etaper af FDJ-rytteren Thibaut Pinot, der med hjælp fra seks bonussekunder overhalede Astanas Michele Scarponi. Rytterne er dog noteret for samme tid.

Løbet består af fem bjergrige etaper. Du kan se 3. etape på TV 2 SPORT onsdag klokken 12:30.