Fuglsang så Valgren styrte: - Jeg tænkte 'shit', det så ikke godt ud

Jakob Fuglsang så Michael Valgrens slemme styrt i onsdagens Fléche Wallonne på første hånd, og de første tanker var ikke positive.

Michael Valgren er i bedring, efter han i onsdagens udgave af Fléche Wallonne styrtede slemt og måtte udgå. 

Astana-rytteren var i færd med at køre sin danske holdkammerat Jakob Fuglsang frem i feltet, da han pludselig mistede kontrollen over cyklen og røg i asfalten med hovedet først. Fuglsang var derfor vidne til styrtet. 

- Jeg tænkte 'shit', og at det ikke var godt. Det var også derfor, jeg kaldte på bilen hurtigt, fordi jeg vidste, hvad der var sket. Nu er jeg selvfølgelig bare glad for at høre, at Valgren tilsyneladende er okay, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT. 

Jakob Fuglsang så Michael Valgrens styrt

- Jeg sad lige bag ham, for kort tid forinden havde han sagt over radioen, at han ville ofre sig for mig. Jeg sad lige bagved, da han pludselig rammer et hul eller noget i den stil, og cyklen kastede ham af, hvor han landede med hovedet først. Det så grimt ud, siger Fuglsang. 

Vi stoppede selvfølgelig med det samme og kom ud til ham, hvor han lå krøllet sammen i smerter og havde det skidt.

Lars Michaelsen

Michael Valgren styrtede med 66 kilometer til mål, og her var Astanas danske sportsdirektør, Lars Michaelsen, én af de første personer til at tilse den forslåede dansker. 

- Det var egentlig ikke et farligt sted, men man kan jo aldrig forudsige, hvornår uheld sker. Han røg ned med høj fart, og heldigvis lader det ikke til, at han har brækket noget. Han tog sig en del kolbøtter, hvor han har slået sig og mistet lidt hud, siger Lars Michaelsen. 

Lars Michaelsen var hurtigt ved Valgren efter styrt

- Jakob Fuglsang råbte over radioen, at Michael var væltet. Vi stoppede selvfølgelig med det samme og kom ud til ham, hvor han lå krøllet sammen i smerter og havde det skidt. Vi fik ham rettet lidt ud, som man kunne se på fjernsynet, og han var ved bevidsthed, siger sportsdirektøren. 

Liege-Bastogne-Liege hænger i en tynd tråd

Michael Valgren skulle efter planen køre Liege-Bastogne-Liege på søndag, hvor han var tiltænkt en kaptajn-rolle. De planer ser nu ud til at hænge i en tynd tråd, vurderer Lars Michaelsen. 

- Vi håber, at han har det godt igen om 14 dage, men lige nu ved vi ikke meget mere end, at han er på hospitalet sammen med holdets læge, hvor han skal igennem nogle CT-scanninger med hovedet og nakken.

Nu siger du 14 dage. Betyder det så, at Michael Valgren må vinke farvel til Liege-Bastogne-Liege? 

- Man skal aldrig sige aldrig med cykelryttere, men det så slemt ud, siger Lars Michaelsen. 

Selv skriver Michael Valgren på Twitter, at han er okay, men ikke er klar over, hvad der skete i situationen, hvor han styrtede.

Uanset om Michael Valgren stiller til start eller ej, så kan du se søndagens Liege-Bastogne-Liege på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 14:10.