Matti Breschel: - For to uger siden blev der taget kvælertag på mig

Matti Breschel erkender, at han er et dumt svin på cyklen, og så fortæller han om en episode for to uger siden, hvor der blev taget kvælertag på ham.

Mange professionelle cykelryttere er nogle "dumme svin". Matti Breschel inklusiv. Det fortæller han i et interview med Go' Morgen Danmark, der torsdag morgen havde fokus på cykelrytternes temperament.

Her kom det også frem, at den danske Astana-rytter for ikke så længe siden havde en uoverensstemmelse med en anden rytter, hvilket resulterede i en aftale om en slåskamp efter løbet.

- Små slåskampe og knytnæver i hovedet. Det er altså set før, og det har jeg oplevet masser af gange. Jeg havde en episode for ikke mindre end to uger siden, hvor der blev taget kvælertag på mig, siger Matti Breschel.

- Aftalen lød så, at vi måtte tage en lille slåskamp efter løbet, men det gode er, at det som regel aldrig bliver til noget, og man ender med at blive gode venner igen, siger han.

Af interviewet fremgår det ikke, hvem Matti Breschel var i karambolage med, og hvad der lå til grund for kvælertaget, men han uddyber, hvorfor han er et dumt svin, når han sidder i cykelsadlen.

- Jeg er generelt et dumt svin. Specielt når vi kører massespurter eller brostensklassikere. Man skal tænke på, at rytterne gejler sig helt vildt meget op, og der er så meget energi, der skal ud, fortæller Breschel.

- Man har det lidt som om, at man skal i krig, og man ved også godt, hvor meget der er at vinde ved at skubbe folk. Kunsten er jo så, at hvis der opstår en eller anden kontrovers, at man ikke bliver set, for konsekvensen er, at du ryger ud af løbet.

- Alle kneb gælder

Go' Morgen Danmarks tema om de "dumme svin" kom i forlængelse af Brian Holms blogindlæg på bt.dk i sidste uge. Her citerede Holm sin tidligere cykelchef Walter Godefroot for at have sagt, at med de dumme svin vandt man cykelløb, og med de flinke fyre kunne man drikke en cafe latte.

Brian Holm nævner Philippe Gilbert som et eksempel på et dumt svin, og så er han enig med Matti Breschel i, at der hersker en form for krigsstemning blandt rytterne på de afgørende tidspunkter.

- Alle kneb gælder under et cykelløb. Jeg synes ikke, at man skal flytte hænderne fra styret og slå hinanden. De tider er forbi, og man skal prøve at koncentrere sig om cykelløbet, siger Brian Holm.

- Men alligevel er det, som Matti er inde på. Der kommer de der flaskehalse. Der kommer 200 mand, og der kan kun komme fem til ti igennem først, og i et halvt år har man tænkt på, at man skal være blandt de ti første, eller man styrter. Og der bliver altså ikke givet ved dørene.

- Der er Matti én af de ryttere, og han har faktisk også et ry for at være et rigtig dumt svin. Han er en god cykelrytter, der også har vundet sine cykelløb, siger Holm.

TV 2 SPORT har forsøgt at indhente en uddybende kommentar fra Matti Breschel om kvælertagsepisoden, men uden held.

Se Go' Morgen Danmarks studie om cykelsportens "dumme svin" på TV 2 PLAY.