Slog supersprinter til blods - nu har Astana-rytter fået sin straf

16x9
Andrey Grivko gav Marcel Kittel en flænge på 3. etape af Dubai Tour. Foto: Scanpix/Screendump

Astana-rytteren Andrey Grivko er blevet suspenderet i 45 dage, efter at han på 3. etape af Dubai Tour slog Marcel Kittel i hovedet.

Bølgerne gik højt mellem Andrey Grivko og Marcel Kittel på 3. etape af Dubai Tour i februar. Faktisk gik de så højt, at Grivko endte med at slå Kittel i hovedet, så tyskeren fik en flænge i øjenbrynet.

Grivko blev efter etapen smidt ud af løbet, men Marcel Kittel krævede også en straf til ukraineren på seks måneder. Helt så lang tid har den internationale cykelunion, UCI, dog ikke udelukket Astana-rytteren.

- Disciplinærkomitéen har besluttet at suspendere hr. Andrey Grivko i en periode af 45 dage fra den 1. maj til den 14. juni 2017 som følge af en episode, der fandt sted under Dubai Tour den 2. februar 2017, lyder det i en pressemeddelelse fra UCI.

Astana var hurtig til at undskylde hændelsen over for Marcel Kittel og hans hold, Quick-Step Floors, og i en pressemeddelelse erklærede holdet sig enig i juryens beslutning om at smide Andrey Grivko ud af løbet.

Grivko satte sig også til tasterne efter episoden. I et opslag på Facebook forklarede han sin aggressive handling med, at Kittel forinden havde skubbet hårdt med sin skulder til både ham og holdkammeraten Dmitriy Gruzdev, hvilket ifølge Grivko skabte en farlig situation, som kunne have kostet et styrt og måske et massestyrt.

Andrey Grivko undskyldte sin opførsel over for løbsarrangørerne, fansene og sit hold, men han undlod at give Marcel Kittel en undskyldning, for tyskeren var også usportslig, efter at Grivko havde slået ham.

- Efter hændelsen spyttede Kittel bogstaveligt talt mod mig, hvilket ikke har noget som helst med cykling at gøre. Jeg garanterer, at det fra min side ikke var et angreb på en rival, som kom ud af ingenting, skrev Grivko videre på Facebook.

Med UCI's afgørelse er det sikkert, at Andrey Grivko ikke deltager i løb som Tour of California, Critérium du Dauphiné og Tour de Suisse.