Pollenallergi sender italiensk mester ud af Giro d'Italia

16x9
Giacomo Nizzolo er ikke til start på dagens etape i Giro d'Italia. Foto: DARIO BELINGHERI / Scanpix Denmark

Giacomo Nizzolo må forlade Giro d'Italia. Den italienske mester døjer med pollenallergi og manglende form, hvilket har tvunget ham til at trække sig.

Der er blevet en sprinter mindre i Giro-feltet inden dagens etape.

Giacomo Nizzolo har måtte trække sig på grund af pollenallergi samt manglende form grundet en knæskade.

Nizzolo var rejst til starten af 11. etape, men han foretrak at tage direkte hjem inden starten på den 161 kilometer lange bjergrige etape. Men det var ikke med hans gode vilje.

- Det er en svær beslutning at forlade løbet. Den første del af løbet var svær for mig, sagde Nizzolo i Firenze ifølge Cyclingnews.com.

- Jeg gjorde alt for at blive i løbet. Jeg har haft vejrtrækningsproblemer, og allergierne har i hvert fald ikke hjulpet på det. Vi har aftalt på holdet, at jeg trækker mig, så jeg kan få en sidste god halvdel af sæsonen.

Han startede GIro d'Italia for at vise sin italienske mesterskabstrøje frem. Men det intese løb og allergier har gjort det svært for ham at fortsætte.

Han sluttede på en fjerdeplads på den første til Alghero, ligesom han var med helt fremme på tredje etape. Han kunne dog ikke hamle op med Fernando Gavirias fart og sluttede derfor på en tredjeplads.

Rytterne skal i dag ud på 161 kilometer fra Firenze til Bagno di Romagna.