Jan Ullrich trækker sig som sportsdirektør efter tre dage

16x9
Jan Ullrich kørte i mange år for Team Telekom, hvor Bjarne Riis også var en del af det succesfulde hold. Foto: STEFANO RELLANDINI / Scanpix Denmark

Den tidligere Tour de France-vinder Jan Ullrich har valgt at trække sig som sportsdirektør for cykelløbet Rund um Köln.

Tre dage i jobbet. Det var, hvad det blev til for den tidligere cykelrytter Jan Ullrich.

Efter for meget negativ omtale i medierne har tyskeren valgt at træde tilbage fra rollen som sportsdirektør i endagsløbet Rund um Köln.

Det er 20 år siden, Jan Ullrich vandt Tour de France, inden han siden var involveret i den store dopingskandale 'Operacion Puerto', hvor han kom i massiv modvind.

Siden har Jan Ullrich og doping nærmest per definition været kædet sammen i tyske medier, når cykelrytterens navn har været nævnt. Og det er også det, der nu har fået Ullrich til at trække sig efter blot tre dage som sportsdirektør.

- Mange fans, sponsorer og medier har reageret meget positiv på min tilstedeværelse. Men dele af medierne kunne ikke håndtere det, så efter at have snakket med løbsorganisationen, har jeg besluttet at træde tilbage fra posten. Jeg vil ikke skade løbet, så rollen som sportsdirektør forbliver ubesat i år, skriver han på sin Facebook-side.

Den 43-årige tysker vandt løbet tilbage i 2003. I 2012 fik han en dopingkarantæne på to år, inden han et år senere indrømme sit eget dopingmisbrug. I forbindelse med ansættelsen af Ullrich forsvarede løbsdirektør Artur Tabat beslutningen.

- Der vil altid være kritikere. Bare se hvad der er sket i Rusland i forhold til doping. Det var harmløst i gamle dage, udtalte Tabat ifølge nyhedsbureauet SID.

Rund um Köln blev sidste år vundet af hollænderen Dylan Groenewegen, mens den eneste danske sejr var Martin Pedersen tilbage i 2009. Løbet i år er udgave nummer 101 og køres den 11. juni.