Dopingramt Tour-Rytter: - Kaster mørke skygger over mig, holdet og sporten

16x9
Cardoso har allerede bedt om B-prøven fra sin dopingtest. Foto: PHILIPPE LOPEZ / Scanpix Denmark

Trek-rytteren André Cardoso blev tirsdag aften suspenderet efter en positiv dopingprøve. Selv begærer han sin uskyld og har bedt om en B-prøve.

En positiv dopingprøve fire dage før årets højdepunkt Tour de France.

Det er den barske sandhed for cykelsporten, der stadig kæmper med sit ry efter et utal af dopingskandaler. Men 32-årige André Cardoso slår nu selv fast på sin Facebook-profil, at han er uskyldig.

- I dag fik jeg besked om fra UCI, at min A-prøve fra en urintest hjemme hos mig selv den 18. juni var testet positiv for spor af erythropoietin (epo, red.). Jeg har bedt UCI om at teste min B-prøve så hurtigt som muligt, indleder han et langt statement.

Portugiseren var udset til at køre Tour de France for Trek-Segafredo, men hans plads er nu i stedet givet videre til Haimar Zubeldia, mens han selv er suspenderet af holdet.

- Jeg så frem til at yde mit bedste for holdet og mig selv i Touren. Jeg tror på en ren sport og har altid betragtet mig selv som en ren atlet, men jeg forstår, at denne nyhed kaster en mørk skygge under ikke bare mig selv, men også sporten, mit hold, holdkammerater og staben.

- Jeg er fuldt ud bevidst om, jeg vil blive set på som skyldte, men det er vigtigt at få sagt, at jeg er skuffet over nyheden, og jeg vil slå fast, at jeg har aldrig taget noget ulovligt. Jeg har på førstehånd set igennem min karriere, hvilke grufulde konsekvenser ulovlige stoffer har haft for vores sport, og jeg vil aldrig være en del af det, tilføjer Cardoso.

Inden denne sæson kørte han for Cannondale, og så var han lige blevet nummer 19 i optaktsløbet Criterium du Dauphine. Dermed mister Alberto Contador også en vigtig hjælper i jagten på et topresultat. En rytter, der ikke før i dag var testet positiv for doping og som samtidig så sig selv som et forbillede.

- Jeg har altid prøvet at være et konstruktivt indspark i feltet og på unge, fremadstormende cykelryttere. Det er mit store håb, at B-prøven vil komme tilbage som negativ og slå det fast, jeg intet har gjort galt.

- Indtil da håber jeg på, at dem der kender mig vil stole på mig, når jeg siger, jeg er uskyldig, og at mine kollegaer og cykelfans overalt ikke dømmer mig for hurtigt i denne svære tid, slutter portugiseren.

Tour de France indledes på lørdag med første etape fra Düsseldorf i Tyskland.