5. etape - Vittel / La Planche des Belles Filles | Tour de France 2017

16x9
Etapeprofil for 5. etape af Tour de France 2017 Foto: TV 2 SPORT

5. etape af Tour de France 2017 er en bjergetape med Vittel som startby og La Planche des Belles Filles som målby

Indlæser ...
Indlæser ...
Indlæser ...
Tidstabel
  • Etapetype: Bjergetape
  • Længde: 160,5 kilometer
  • Favoritter: Chris Froome, Steve Cummings
  • Starttidspunkt: 13:20

Eksperterne analyserer dagens etape:

Brian Nygaard: Der er virkelig noget at glæde sig til med Tourens første afslutning opad. Den er ikke speciet lang, men det er nok til, at vi helt sikkert får set både styrkeforhold og eventuelle svagheder blandt favoritterne. Det helt store spørgsmål er: hvad vil Team Sky? Ofte har Froome benyttet den første etape af den her type til at massakrere sine rivaler. Englænderne sidder i en perfekt position, og vi vil få en klar indikation af, om de vil holde trøjen for enhver pris eller lade de andre spille ud. Jeg tror, de lige nu er ved at forberede at skulle køre i gult hele vejen til Paris. Men det er langt lettere sagt end gjort, og vi vil få et godt indblik i deres konkurrenters niveau. Hvis et udbrud får lov at køre hele vejen hjem, får vi to løb; ét om etapesejren og ét blandt favoritterne. Mit bud på vindere i de to situationer: Steve Cummings og Froome. 

TV 2 SPORT har besøgt Andy og Fränk Schleck i Luxembourg forud for Touren. De analyserer alle etaperne. Video: Jasper Stadum

Fränk  Schleck: Det er ikke en hård etape før de når Planche des Belles Filles. Men der vil vi også for første gang se favoritterne i klassementet spille deres kort ud. Nu får vi svar på, hvem der kan komme i top 10 i Tour de France. Planche des Belles Filles er omkring syv kilometer, og den stiger med 14 procent, så det er et meget svært bjerg.

Andy Schleck: Hvis du ikke sidder med i front der, så vinder du ikke noget i Touren. Det er med stor sandsynlighed den dag, hvor den gule trøje kommer til at skifte ejermand, og der kommer en stor sortering i klassementet.

Feltet kommer for alvor til at prøve kræfter med alvorlige stigningsprocenter i dagens afslutning. Til sidst stiger det med omkring 20 procent.

La Blanche des Belles Filles
La Blanche des Belles Filles Foto: TV 2
...Henter indhold...
annonce

Leth: Fjollet navn med uhyggelig baggrund

Etapens afsluttende stigning gemmer ikke kun på grumme stigningsprocenter for feltet, men også en historie, der rummer gru og uhygge.

Hør Jørgen Leth fortælle

Dagens vejr

Vittel Frankrig, 24. jun 2019, 14:00

29 Skyet Regnbyger 2 m/s Svag vind fra sydøst 0 mm

Plancher-les-Mines Frankrig, 24. jun 2019, 14:00

27 Skyet Regnbyger 2 m/s Svag vind fra øst 0 mm