Froome blev mødt af buh-råb: - Det er noget svineri

Team Skys øverste chef kalder buh-råbene for en naturlig del af sporten.

Se et fyldigt sammendrag af 15. etape på TV 2 PLAY.

Chris Froome blev mødt med stor utilfredshed af de franske tilskuere, da han kørte op af den sidste kategori 1-stigning på 15. etape.

I nogle minutter var han overladt til sig selv, inden holdkammeraten Mikel Landa stødte til og hjalp. Men i de få minutter blev han udsat for høje buh-råb fra de franske tilskuere langs vejen.

Sådan noget skal forsvinde fra sporten, hvis det står til TV 2 SPORTs cykelekspert Henrik Jul.

- Det er noget svineri, at de gør det.

Bakker op om Bardet

Det er ikke første gang, at Chris Froome har været udsat for utilfredse tilskuere under Tour de France. Værst gik det i 2015, da tilskuere kastede urin på ham.

Brian Vandborg, cykelekspert, mener, at buh-råbene er noget, der hører til, selvom han helst havde været det foruden.

- Han er vant til det. Det er noget, vi så ofte ser i cykelløb. Det er for at hjælpe Bardet og ikke for at skade Froome, tror jeg. Så længe de ikke begynder at spytte og kaste med urin.

Chris Froome har ikke selv kommenteret på episoden, men det har hans chef Sir David Brailsford. Han hørte det ikke, men er enig med Vandborg i, at det i højere grad skal ses som en støtte til deres landsmand Romain Bardet, der ligger godt til i klassementet.

- Franskmændene vil gøre alt for at vinde. De står virkelig bag Bardet, og det er en stor mulighed for dem. Så det er naturligt. Det er en del af sporten, siger han til TV 2 Norge.

Romain Bardet ligger nummer nummer tre i løbet. Han har 23 sekunder op til Chris Froome i den gule trøje.