Angrebet på Froome var planlagt ned til mindste detalje

AG2R vidste præcis hvor og hvordan, de skulle ryste Chris Froome på søndagens etape i Tour de France.

Klassementsrytterne har set svaghedstegn hos Chris Froome i dette års Tour de France.

Team Sky-kaptajnen har ikke være ligeså suveræn, som han plejer at være, og derfor har britens konkurrenter fået blod på tanden.

AG2R og Romain Bardet forcerede på gårsdagens etape, hvor de for en stund fik distanceret Froome. Franskmanden er ganske godt tilfreds med den præstation, selvom de ikke fik det helt store udbytte.

- Planen var at udnytte etapen, som jeg kendte godt, for at skabe problemer for mine direkte konkurrenter. Løbet er meget tæt, så vi skal udnytte hver mulighed og forsøge at gøre en forskel, hvor vi kan, sagde Romain Bardet efter søndagens etape.

- Vi vidste, at den sidste del af etapen ikke var ideel til angreb, så vi blev nødt til at køre på stigningen et stykke før ham.

Vi vidste præcis, hvad vi skulle gøre

Julien Jurdie, sportsdirektør hos AG2R

Det var hele AG2R-holdets hårde arbejde, der gjorde, at Froome sad isoleret. Derfor er franskmanden naturligt stolt over mandskabets indsats.

- Jeg takker mine holdkammerater, som gjorde det fænomenalt. De var virkelig stærke. Det var en fornøjelse for mig med et publikum, som bar mig hele vejen frem. 

- Det var en fantastisk oplevelse med otte holdkammerater omkring mig, og vi forsøgte at ruske lidt op i det hele. Det er, hvad vi arbejder for. Vi vil forsøge at kæmpe, siger han.

AG2R viste, at de ikke var bange

Romain Bardet kommer fra det område, hvor etapen sluttede i går. Derfor vidste han præcist, hvor de kunne gøre en forskel, fortæller holdets sportsdirektør.

- Romain kendte etapen på forhånd, så vi vidste, at den var smal og teknisk, og at feltet kunne splitte. Vi vidste præcis, hvad vi skulle gøre, siger AG2R's sportsdirektør Julien Jurdie til Cyclingnews.

- Vi viste, at vi ikke er bange og er klar til at prøve ting af. Det er vigtigt for vores selvtillid at vise, at vi også kan være med på de svære etaper, fortæller sportsdirektøren og understreger ligesom Bardet, at holdet har en utrolig vigtig rolle.

- Romain kommer ikke til at vinde Tour de France alene. Hvis han skal vinde det, så bliver det med hele holdet om sig. Det er sikkert.

Romain Bardet og Chris Froome skal forsøge at komme sig på dagens hviledag, inden de i næste uge nærmer sig Alperne.