Froome fik defekt - rivalerne hyldes for ikke at vente

Brian Holm roser AG2R for at angribe, selvom manden i den gule trøje fik en defekt.

Det er ikke en nedskreven regel, men den har været praktiseret som lov i et cykelfelt.

Styrter den gule trøje, eller opstår der en defekt, ventes der i feltet på at den gule trøje kommer tilbage. Og der bliver under ingen omstændigheder angrebet.

Lidt anderledes forløb det på 15. etape i Tour de France. Midt under et angreb fra AG2R fik Chris Froome en defekt på baghjulet og måtte trille ned gennem feltet for at få det skiftet.

Her havde AG2R dog ingen intention om at vente. De fortsatte med at køre alt, de kunne. Noget som ifølge Jørgen Leth var helt i orden.

- De skal ikke stoppe op, for de var i gang. De uskrevne regler træder ikke ind her, kommenterede Jørgen Leth under etapen.

Det adskiller sig dermed fra niende etape, da Chris Froome pludselig fik en defekt på en stigning. Her satte hans konkurrent Richie Porte sig i fronten og befalede de andre ryttere til at vente på, at Froome kom tilbage.

Senere på samme etape styrtede Daniel Martin, der lå godt til i klassementet. Her blev der ikke ventet. Derfor mener Martins danske sportsdirektør på Quick-Step Floors, Brian Holm, at AG2R gjorde det rigtige.

- Det var godt af AG2R efter alt det her pladder med den gule trøje og defekter. Som vi har sagt hele tiden, var der ingen, der ventede på Dan Martin, da han styrtede til Chambéry, siger han til TV 2 SPORT.

Han mener, det var ved at tage overhånd med, hvem der skulle og ikke skulle ventes på.

- På et tidspunkt må du jo sige stop, for så skal man jo også vente, hvis en rytter skal skifte kontaktlinser. Nok er nok, og nu kører vi cykelløb og Tour de France, og det, tror jeg også, folk helst vil se på.

Team Sky har ikke selv sagt, hvad de synes om AG2R's handling på søndagens etape. Alligevel tror Holm, at det franske mandskab skal være forberedt på, at de kan komme til at smage deres egen medicin, hvis der skulle ske noget for deres klassementsrytter, Romain Bardet.

- AG2R har nosser nok til at køre. Det kan vi kun glæde os over, og den skal Sky nok betale tilbage, den dag der sker noget med Bardet. De der små uvenskaber elsker vi, bare vi ikke selv er indblandet.

Chris Froome endte med at få lukket hullet til sine konkurrenter efter stor hjælp fra sit hold.