Froomes løjtnant blev beordret tilbage - skulle redde dagen

Chris Froome fik med hjælp fra Mikel Landa kæmpet sig tilbage til favoritfeltet på søndagens etape.

Med 40 kilometer tilbage af søndagens etape i Tour de France blev Chris Froome rystet.

AG2R med Romain Bardet som frontløber havde iværksat et angreb, som gjorde, at løbets førende rytter blev distanceret. Froome havde to hjælpere med sig, så det så længe ud som om, at situationen kunne reddes. De var dog ikke stærke nok, og derfor blev Froome isoleret. 

Britens holdkammerat, Mikel Landa, sad stadig med hos de øvrige favoritter i gruppen foran, og selvom Mikel Landa var nummer fem i klassementet inden etapen, så var der en klar prioritering på Team Sky.

- Holdet sagde til mig, at jeg skulle falde tilbage. Froome havde Sergio Henao og Mikel Nieve med sig på den sidste stigning, og da de ikke kunne sidde hos ham mere, så blev jeg nødt til at stoppe, siger Mikel Landa til Cyclingnews.

- Jeg kørte ned til ham, og vi forsøgte at redde dagen.

Jeg synes, at han er i virkelig god form. Det kunne vi se på etapen, da han kom ud af den dårlige situation

Mikel Landa om Chris Froomes tilstand

Da Froome sad isoleret blev der spekuleret i, om Landa overhovedet ville falde tilbage og hjælpe. Flere er deres konkurrenter har tidligere sat spørgsmålstegn ved deres rangorden på holdet, men i går var den ganske klar.

- Alle har hver deres måde at se tingene på. Man kan ikke gøre alle glade, fortæller Landa og understreger, at det var naturligt, at Froome var træt efter deres kamp for at komme op til favoritterne igen.

- Det er normalt, er det ikke? Han havde lige kæmpet for at komme tilbage, så det er normalt, at det koster lidt kræfter.

Derfor tvivler spanieren heller ikke på Froomes og egen form, når de kører ind i den tredje og sidste uge af det store franske etapeløb.

- Jeg synes, at han er i virkelig god form. Det kunne vi se på etapen, da han kom ud af den dårlige situation, og det viser, at han er ret godt kørende.

- Jeg ved ikke, hvor god jeg vil være i den tredje ude. Det kan jeg sige på tirsdag. Lige nu har jeg det rigtig godt, og jeg håber, at det samme er tilfældet på tirsdag og derefter, siger Mikel Landa.

Mikel Landa er lige nu nummer seks i klassementet, 1'17 minutter efter Chris Froome.