Froomes rival beklager tilråb: Han fortjener det ikke

Romain Bardet tager afstand fra de buh-råb, som Chris Froome blev mødt af på etapen i går.

Publikum langs vejene buhede af Chris Froome, da han alene tog fat på stigningen Col de Peyra Taillade på 15. etape i Tour de France.

Foran ham lå folkets helt Romain Bardet, som blot var et halvt minut fra førertrøjen. Han kommer fra den egn, som etapen sluttede ved i går, og han undskylder nu på folkets vegne.

- Jeg har hørt, at Froome har været udsat for buh-råb op til flere gange på gårsdagens etape. Det er jeg ked af, siger Romain Bardet til L’Equipe.

- Han er en mester og fortjener respekt. Jeg respekterer ham som en rival, og han fortjener ikke den form for behandling. Udover det var jeg stolt af den opbakning, som der var på min hjemegn.

Buh-råbene var dog ikke noget, som den gule førertrøje tog særlig personligt, da han talte til pressen efter etapen.

Han er vant til det. Det er noget, vi så ofte ser i cykelløb

Brian Vandborg, cykelekspert TV 2 SPORT

- Det er forståeligt, at de lokale støtter ham. Støtten til mig i løbet har indtil videre været god, og jeg vil takke de folk, der har været mødt op, siger Froome til Cyclingweekly.

TV 2 SPORTs cykelekspert er da også ret sikker på, det ikke spiller ind på Froomes præstation på cyklen:

- Han er vant til det. Det er noget, vi så ofte ser i cykelløb. Det er for at hjælpe Bardet og ikke for at skade Froome. Så længe de ikke begynder at spytte og kaste med urin, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Vandborg med reference til en situation for to år siden.

Indtil videre er det blevet til fire franske etapesejre i dette års Tour de France. Arnaud Démare var den første, inden Lilian Calmejane, Romain Bardet og Warren Barguil fulgte op.