Lavede en fejl: Derfor var Tour-rytter tvunget til at køre zigzag

Pierre-Luc Périchon kom i fokus på den sidste kategori 1-stigning på 15. etape, hvor han blev tvunget til at zigzagge op ad bjerget.

Chris Anker Sørensens tidligere holdkammerat på det lille franske Fortuneo-hold, Pierre-Luc Périchon, vil nok kun blive husket for sin iøjnefaldende kørsel op ad Col de Payra Taillade på 15. etape.

Périchon ramte ellers det store udbrud, som viste sig at holde hele vejen til mål, men Périchon kom ikke til at køre med om etapesejren.

På stigningen lavede han nemlig en gearfejl, som gjorde ham nødsaget til at køre zigzag.

- Jeg prøvede at afbløde stigningen for at holde kadancen. Det var meget vigtigt for mig at holde gang i benene på det tidspunkt, og selv med zigzag tabte jeg ikke meget tid til de forreste. Hvis jeg var kørt lige ud, var jeg eksploderet fuldstændigt, siger Pierre-Luc Périchon til franske RMC Sport.

Videoen er allerede blevet delt vidt og bredt på de sociale medier, hvor også Tourens officielle side har delt den med en kommentar om, at han gjorde som en skiløber.

- Jeg ved ikke, om det bliver et af billederne på Touren. Det tænker vi ikke meget over, for det var det, der virkede bedst. Jeg forsøgte at undgå tilskuerne og redde situationen, siger han til France Télévision.

Han endte som nummer 12 på etapen, hvor han kom i mål godt et minut efter etapevinderen Bauke Mollema.

- Det her var det første udbrud, der holdt hjem. Vi ville absolut være med og køre finalen. Jeg knækkede en smule på den stigning. Jeg mistede meget energi på at kæmpe mig tilbage i timandsgruppen, siger Périchon til RMC Sport.