Sagan med opråb - vil have ændringer i juryen

Peter Sagan mener stadigvæk, at det var en fejl, at han blev smidt ud af Tour de France.

Slovakiske Peter Sagan kan kun skrive fire etaper og en sejr på CV'et efter dette års Tour de France. 

UCI's jury mente nemlig, at verdensmesteren var skyld i det styrt, som blandt andre sendte Mark Cavendish i asfalten og siden ud af løbet. Juryen smed Sagan ud uden at høre hans forklaring på situationen først.

Dette skal være tilfældet i fremtiden, hvis juryens arbejde skal tages alvorligt, mener BORA-hansgrohe-rytteren.

- Juryen talte aldrig til mig. De bad aldrig om en forklaring. De sagde bare, at jeg gjorde noget forkert, og at jeg var voldelig. Det er skidt at sige, at jeg er voldelig, da jeg ikke gjorde noget forkert. Det kan jeg ikke acceptere, siger Sagan til den belgiske TV-station VTM ifølge Cyclingnews.

- Hvis nogle vil have forbedringer, så er det her vigtigt. Der er altid plads til at blive bedre, hvis man vil være bedre. I cykling er der ikke nogle, som kan beskytte os imod dette.

Peter Sagan forklarede efter sit exit, at han ikke syntes, det var i orden, at han blev smidt ud. Dette står han stadig fast ved.

- Jeg har haft tid til at analysere det. Jeg kan acceptere, at jeg er ude af løbet, men jeg kan ikke acceptere beslutningen, som juryen tog. Jeg synes, at det er en stor fejl, siger Peter Sagan.

Sagan vender tilbage på cyklen i slutningen af denne måned, da han har meldt sin ankomst i Polen Rundt, som starter den 29. juli.