Sky-boss udelukkede journalist fra pressemøde: - Det er patetisk

16x9
Sir David Brailsford har fået meget negativ opmærksomhed det seneste år. Foto: horcajuelo / Scanpix Denmark

Både Team Sky og Cyclingnews kommer til at fremstå negativt ud fra kontrovers, mener ekspert.

En opsigtsvækkende episode fandt sted kort inden Team Skys pressemøde på Tour de Frances anden hviledag.

Medierne var som sædvanligt mødt talstærkt op. Pludselig valgte Skys øverste chef, Sir David Brailsford, så at gå direkte mod Cyclingnews-journalisten Barry Ryan og fortælle ham, at han ikke var velkommen.

- Du er ikke inviteret. Vi har kun inviteret folk, vi vil snakke med. Du har skrevet lort om mig, skriver Cyclingnews om episoden på sin hjemmeside.

Netop det at cykelmediet selv har skrevet om kontroversen, er dårlig smag, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard. Han har tidligere arbejdet som komminkationschef for både Team Saxo Bank, Team Sky og Orica-GreenEDGE.

- Det er patetisk journalistik at omtale sit eget arbejde. Det burde være op til andre medier at rapportere om det, så det er meget selvretfærdiggørende, siger Nygaard.

Sammenlignet med Armstrongs sportsdirektør

Årsagen til Brailsfords kontrovers med Ryan skyldes en klumme, som sidstnævnte har lavet på Cyclingnews. Med titlen 'Stærk og stabil? Dave Brailsfords år uden at sige noget'.

Klummen tager udgangspunkt i kontroversielle episoder, som Team Sky har været kritiseret for ikke at svare konkret nok på.

- Vi gør os selv tilgængelige, vi besvarer jeres spørgsmål, og så skriver du det her, sagde Brailsford til Cyclingnews-journalisten.

Diskussionen begyndte nu for alvor at eskalere.

Ryan pointerede, at den eneste anden person, der har gjort noget lignende, var Johan Bruyneel ved Tour de France i 2009, da han udelukkede mediet Sporza.

Episode har overskygget det budskab, som Sky gerne ville fortælle på pressemødet

Brian Nygaard

Altså den Johan Bruyneel, som var sportsdirektør for Lance Armstrong under de syv Tour de France-sejre, der var opnået via doping.

- Beskylder du mig så også for at lede et dopingprogram, spurgte Brailsford.

- Altså de britiske antidopingmyndigheder undersøger, at... begyndte Ryan, inden han blev afbrudt af Brailsford.

- Du kan stikke det op i røven.

Johan Bruyneel var sportsdirektør for Lance Armstrong i alle de år, rytteren deltog i Tour de France.
Johan Bruyneel var sportsdirektør for Lance Armstrong i alle de år, rytteren deltog i Tour de France. Foto: CHRISTOPHE SIMON / Scanpix Denmark

Begge taber ansigt

Set ud fra hele kontroversen er der ikke nogen af dem, som kommer ud som klare vindere, mener Brian Nygaard, der selv beskriver episoden som akavet.

- Begge står i en dårlig situation. Cyclingnews går lige til grænsen med historien, og jeg er ikke imponeret over deres måde at tackle det her på.

- Omvendt har Brailsford sat sig selv i en dårlig situation, fordi den episode har overskygget det budskab, som Sky gerne ville fortælle på pressemødet.

Nygaard mener, at David Brailsford nu skal tænke sig godt om, før han foretager sit næste træk. For hvis han virkelig ikke kan lide personen, skal han hellere undgå ham i stedet for at udelukke hele mediet.

- Man skal huske, at man ikke taler med mediet, men til dets publikum. Det er dem, man vender den kolde skulder ved ikke at udtale sig. Så i virkeligheden vil han komme til at straffe sig selv.

Team Sky har ikke haft lyst til at komme med en officiel meddelelse om episoden.