Fuglsang og 30 andre nåede ikke til Paris: Disse ryttere udgik af Touren

31 ryttere måtte forlade Tour de France før tid. Få overblikket her.

Brækkede knogler, sygdom og en diskvalifikation prægede dette års Tour de France.

Alle disse ting har gjort, at feltet var nede på 167 ryttere, da de søndag eftermiddag rullede ind på Champs-Élysées i hjertet af Paris. 31 ryttere var udgået af løbet, og det var ikke hvem som helt, som vi måtte sige farvel til.

Movistars Alejandro Valverde måtte allerede forlade løbet på første etape. På grund af regn var vejene i Düsseldorf spejlglatte, og enkeltstarten blev en stor udfordring for mange. Valverde røg en tur i asfalten og kurede ud i hegnet med høj fart efter at have siddet på cyklen i blot otte minutter.

Få etaper senere måtte løbet vinke farvel til endnu en stor stjerne. Peter Sagans brug af albuen i massespurten på fjerde etape, som forårsagede et voldsomt styrt, fik den yderste konsekvens for den slovakiske verdensmester. Han blev nemlig sendt ud af løbet, imens Mark Cavendish, som røg ned i styrtet, heller ikke var til start næste dag.

På niende etape var rytterne kommet til de første bjerge, og favoritterne sad samlet på vej ned ad Mont du Chat-stigningen. Australieren Richie Porte styrtede, da han missede et sving. Han måtte efterfølgende forlade løbet i ambulance, og dagene efter fik han beskeden om, at han havde brækket bækkenet og kravebenet.

Et andet hold, som ligeledes blev svækket på niende etape, var FDJ. Holdets storsprinter, Arnaud Démare, var ikke godt kørende, og han fik dedikeret tre hjælpere, som skulle forsøge at holde ham inde for tidsgrænsen. Det formåede de ikke, og det franske hold mistede fire mand på en gang. Senere måtte Arthur Vichot og Thibaut Pinot også trække stikket, og dermed har holdet kun tre ryttere tilbage i dette års Tour de France.

På 11. etape blev Jakob Fuglsang ramt af uheld. Danskeren styrtede i forplejningszonen og pådrog sig et brud på albuen og i håndledet. Fuglsang forsøgte dog at kæmpe videre, men undervejs på 13. etape måtte danskeren stå af. Smerterne blev for store.

Syv hold ud af de 22 hold er nået fuldtalligt igennem de 21 etaper: AG2R, Katusha, Team Sunweb, Cofidis, Direct Energie, Wanty Groupe Gobert og Cannondale-Drapac.

Herunder får du hele overblikket over de udgåede ryttere - ved at trykke på hvert enkelt navn kan du læse om deres skæbner.

1. etape

2. etape

4. etape

5. etape

9. etape

10. etape

11. etape

13. etape

14. etape

  • Fabio Felline, Trek-Segafredo

15. etape

16. etape

17. etape

19. etape

  • Ondrej Cink, Bahrain-Merida
  • Timo Rossen, Team LottoNL-Jumbo