Mørkøv savner afklaring: - Jeg skal også tænke på min familie

16x9
Michael Mørkøv efter 1.etape af Arctic Race of Norway. Foto: TV 2 NORGE.

Michael Mørkøv håber, at han snart får at vide, om han skal køre Vuelta eller ej.

Michael Mørkøv ved ikke, om han er købt eller solgt i forhold til at skulle køre Vuelta a España, der begynder den 19.august.

- Jeg håber rigtig meget på, at jeg om et par dage er klogere omkring udtagelsen, lød det torsdag aften fra danskeren efter han var kommet i mål i det norske løb Arctic Race of Norway.

Og den manglende afklaring er begyndt at frustrere danskeren.

- Jeg har også en familie derhjemme, som jeg skal tænke på, så det er lidt presset ikke at vide endnu, om jeg skal afsted fire uger til Spanien, men det er desværre sådan arbejdsvilkårene er lige pt, fortalte Michael Mørkøv til TV 2 Norge efter etapen.

Netop arbejdsvilkårene for Michael Mørkøv på Katusha har været i fokus i de seneste måneder.

Droppet til Tour de France

Danskeren blev mod forventning droppet til Tour de France – angiveligt som led i en mindre straffeaktion mod den norske sprinter Alexander Kristoff, der ikke havde forlænget sin kontrakt med Katusha.

Siden Tour de France er det kommet frem, at 30-årige Alexander Kristoff fra næste sæson skifter fra Katusha til UAE Emirates. Imens er Mørkøvs fremtid fortsat uvis.

På den lange bane ved han ikke, for hvilket hold han skal køre i næste sæson. På den korte bane ved han ikke om han skal køre Vuelta.

Og danskeren ved heller ikke om hans præstationer i det norske etapeløb har indflydelse på, om han kommer med til den spanske rundtur.

- Det er svært at sige, om det kommer til at afgøre det, men det eneste jeg kan gøre er, at køre godt og støtte op omkring Alexander, og vise at jeg er i god form.

- Hvis jeg formår at hjælpe Alexander, som jeg har gjort tidligere på året, så viser jeg, at jeg er i god form og har en god værdi for holdet. Så jeg håber på, at ved at hjælpe Alexander til en sejr her, så kan jeg også hjælpe mig til en Vuelta-udtagelse.

Vuelta a España kan ses på TV 2 SPORT fra den 19.august.