Fuglsang skal opereres efter slemt styrt

16x9
Jakob Fuglsang styrtede og udgik af Tour de France. I sit comebackløb styrtede han igen og brækkede kravebenet. Foto: LIONEL BONAVENTURE / Scanpix Denmark

Jakob Fuglsang styrtede i sit comebackløb og brækkede kravebenet. Han skal opereres søndag morgen, oplyser Astana.

Jakob Fuglsang fik det værst tænkelige comeback efter sit styrt i Tour de France tidligere på sommeren. 

Ved Herning City Gadeløbet fredag aften røg Astana-profilen også i asfalten, og her brækkede han kravebenet.

Styrtet i Herning skete på næstsidste omgang af gadeløbet, og lørdag fortæller hans hold, at Fuglsang skal gennemgå en operation.

- Kort efter styrtet blev Fuglsang kørt til hospitalet for at blive undersøgt. Han blev diagnosticeret med et brækket kraveben, og i dag fragtes han til hospitalet i Herental i Belgien, hvor han søndag morgen vil blive opereret af Dr. Toon Claes, lyder det fra Astana

Holdet kan først fortælle om den forventede skadesperiode, når operationen er gennemført. Derfor er det endnu uvist, om det brækkede kraveben kommer til at koste Fuglsang deltagelse ved VM i Norge, der køres fra den 17. til den 24. september.

I dag, den 12. august, er det præcis én måned siden, at Jakob Fuglsang styrtede i Tour de France.

I forplejningszonen på 11. etape røg han i asfalten, og efter etapen fik han konstateret to brud på armen. To dage senere kostede det ham resten af Tour de France-deltagelsen. 

Jakob Fuglsang skulle have kørt et gadeløb lørdag aften i Aalborg, inden turen efter planen skulle have gået over Atlanterhavet til Canada.