Få overblikket: De her seks danskere stiller til start i Vueltaen

Det tegner allerede nu til at blive et meget interessant Vuelta a España, da seks danske ryttere er meldt klar til det spanske etapeløb.

Mandag blev hele tre danskere udtaget til Vuelta a España, og tirsdag kom så den sjette danske udtagelse i alt, da Lasse Norman Hansen bekræftede, at han er med på Aqua Blue Sports Vuelta-hold.

Men hvad skal vi egentlig forvente os af de mange danskere i Spanien. Det giver TV 2 SPORTs cykelekspert Brian Nygaard sit bud på herunder.

Michael Mørkøv - Team Katusha-Alpecin

Michael Mørkøv skal køre Vuelta a Espana for Katuscha Alpecin
Michael Mørkøv skal køre Vuelta a Espana for Katuscha Alpecin Foto: Chris Graythen / Scanpix Denmark

Nygaards analyse: Det kom jo som en overraskelse for alle, at Michael Mørkøv ikke var med til Tour de France og derfor er det dejligt at se, at han nu er med i Vueltaen. Katusha har ikke taget Alexander Kristoff med, og der for får Mørkøv nok primært en rolle, hvor han skal beskytte kaptajnen Ilnur Zakarin. Måske kan vi også håbe på, at han rammer et udbrud og kører med om en etapesejr.

Christopher Juul-Jensen - Orica Scott

Christopher Juul Jensen sluttede på en 109.-plads i GIro d'Italia i foråret.
Christopher Juul Jensen sluttede på en 109.-plads i GIro d'Italia i foråret. Foto: LUK BENIES / Scanpix Denmark

Nygaards analyse: Han får en rigtig vigtig rolle på Orica Scott, da holdet går efter sammenlagt at lave et stort resultat. Han vil skulle hjælpe kaptajnerne på de lidt halv-svære etaper og hvis de får førertrøjen arbejder stenhårdt for at beholde den. Han er typen, der før har vist sig utrolig robust henover tre uger, så han ved, hvad der skal til.

Magnus Cort - Orica Scott

Magnus Cort viste sit store talent, da han sidste år vandt to etaper i Vuelta a Espana.
Magnus Cort viste sit store talent, da han sidste år vandt to etaper i Vuelta a Espana. Foto: JOSE JORDAN / Scanpix Denmark

Nygaards analyse: Ruten i år er noget anderledes end sidste år, hvor vi jo så Magnus vise sig frem på fornemste vis. Holdet har vel taget ham med, fordi de mener, at han også kan være med på flere af de her halvkuperet etaper. Det fortæller mig også, at han må være i topform. Magnus er en af de her sprintere, der kan være med på de hårde etaper og derfor kan vi også forvente at se ham med fremme på et tidspunkt. Det bliver rigtig spændende.

Søren Kragh Andersen - Team Sunweb

Søren Kragh Andersen efter etapesejr i Tour of Oman. Nu skal han køre Vuelta'en for Team Sunweb
Søren Kragh Andersen efter etapesejr i Tour of Oman. Nu skal han køre Vuelta'en for Team Sunweb Foto: ERIC FEFERBERG / Scanpix Denmark

Nygaards analyse: Der er rigtig mange etaper i år, hvor et udbrud kan få lov at holde hjem, og Søren har vist sig at være i stand til at kunne lave lidt af hvert. Han er så alsidig en ryttertype, at han vil kunne sidde med i finalen på flere etaper. Jeg synes med den sæson som Søren har haft og med det store talent han har, så har han altså virkelig gode forudsætninger for at tage en etapesejr.

Jesper Hansen - Astana

Jesper Hansen er eneste dansker, der skal køre Vuelta'en for Astana
Jesper Hansen er eneste dansker, der skal køre Vuelta'en for Astana Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Nygaards analyse: Jespers rolle ligger helt fast. Han skal være en tro væbner for Fabio Aru i jagten på den samlede sejr. Vueltaen er meget hård allerede fra den første uge, så hans løb bliver meget bestemt af, hvor tidligt Aru tænker at angribe de andre favoritter. Jesper er jo en decideret bjergrytter og han kommer virkelig på arbejde for den italienske kaptajn.

Lasse Norman Hansen - Aqua Blue Sport

Lasse Norman Hansen her i aktion for sit gamle hold Garmin.
Lasse Norman Hansen her i aktion for sit gamle hold Garmin. Foto: MARWAN NAAMANI / Scanpix Denmark

Nygaards analyse: Lasse har set rigtig, rigtig godt ud i år. Det store spørgsmål er, hvor frisk han er efter en hård sæson. Hans rolle bliver at vise sig frem på bedst mulig vis, ikke sammenlagt, men på de forskellige etaper. Hele holdet skal forsøge at vise sig så meget frem som muligt og så må vi håbe, at Lasse også vil komme med i en masse udbrud.

Hold og ryttere
Vuelta a España 2017