Dansker nervøs over første Grand Tour-start

Lasse Norman klarede cuttet og skal køre sin første Grand Tour, når han og holdet Aqua Blue Sport deltager i Vuelta a Espana.

Fra banen til bjergene er noget nær den bedste måde til at beskrive 25-årige Lasse Norman Hansens 2017-sæson. En sæson han nu topper med en udtagelse til årets sidste Grand Tour. Vuelta a Espana.

- Det har været lidt stressende at få pakket tasken. Det er første gang, jeg skal køre så langt et cykelløb, så jeg har været lidt i panik over pakningen og det hele med at komme af sted, lyder det fra Lasse Norman til TV 2 SPORT.

Efter Lasse Norman ved nytår skiftede det tyske prokontinentalhold Stölting Service Group ud med det irske Aqua Blue Sport, har han flere gange bevist, at det ikke kun er på banen, fynboen har evner.

Året har nemlig budt på både podieplacering i det belgiske løb Dwars door West-Vlaanderen Johan Museeuw Classic. Og ikke mindre end tre top fem placeringer i bjergkonkurrencerne i mindre etapeløb. Bedst udmærket ved at vinde bjergtrøjen i Schweiz Rundt i juni.

Men selvom Lasse Norman allerede har prøvet lidt af hvert, så har han aldrig kørt cykelløb i tre uger. Og det skræmmer ham.

- Jeg er nervøs og ved ikke, hvad jeg skal forvente af cykelløbet. Jeg regner med at være fint kørende i starten af cykelløbet, da jeg har prøvet at køre mange en-uges og ti-dages etapeløb, men jeg har aldrig nogensinde prøvet at køre mere end to uger, så det bliver spændende, lyder det fra Norman.

Har en rolle i spurterne

Selvom han gennem sæsonen har udmærket sig ved at gøre krav på alverdens bjergpoint, så er det nok ikke der, man skal forvente at se ham i dette års Vuelta. Som han i første omgang bare håber på overhovedet at gennemføre.

- Det er en Grand Tour og tre uger, så det bliver svært for mig, som ikke er bjergrytter, at gå efter en bjergtrøje. Alt andet lige, så er bjergene større i Vueltaen, og der er fyldt med flere af dem, end jeg nogensinde har kørt før.

Tidligere på året, var Lasse Normans danske sportsdirektør, Nicki Sørensen, ude og sige, at Lasse Norman har potentiale til at vinde etaper i Vueltaen.

Nicki Sørensen om Lasse Norman Hansen Video: Kristoffer Møldrup

Men i første omgang, så er han med for at lære og bare få så meget med hjem, som overhovedet muligt.

- Jeg kommer til at skulle spille en afgørende rolle i vores lead-out, når vi skal køre spurter. Og så regner jeg med og håber på at gå i udbrud en del på de etaper, som kunne kaste noget af sig.

- Jeg har ikke sådan helt frie tøjler, men jeg regner med, at jeg får de chancer og muligheder, jeg skal have. Der er selvfølgelig folk, vi kører for i spurterne og andre folk, som vi skal køre for i bjergene, så det bliver lidt en blandet landhandel, lyder det fra Lasse Norman, der trods nervøsitet mest af alt glæder sig.

Lasse Norman slutter dermed puljen af seks danskere fordelt på fem forskellige hold, der skal køre dette års Vuelta a Espana.

Den spanske rundtur starter lørdag den 19. august og kan følges alle dage på TV 2 SPORT.