Berørt Contador blev opfordret til at fortsætte karrieren

Alberto Contadors holdkammerater på Trek-Segafredo bad spanieren forlænge cykelkarrieren, men stjernen holder fast i sin beslutning.

- Et år mere! Alberto, et år mere...

Den nu 34-årige cykelpensionist Alberto Contador stod på podiet i hjembyen Madrid, bankede hånden på hjertet og kiggede mod aftenhimlen med blanke øjne.

Først havde holdkammeraterne fra Trek-Segafredo sunget og opfordret til, at den spanske stjerne tog et år mere på cyklen, og siden fulgte befolkningen trop med sang og bannere foran podiet.

- Jeg har ingen ord, der kan beskrive mine følelser. Det har været en fantastisk dag. Jeg kørte på en masse veje, som jeg kendte i forvejen, og samtidig modtog jeg folkets opmærksomhed. Jeg føler mig velsignet. For mig har det være en meget speciel dag. Det er en drøm, og jeg kunne ikke forestille mig et bedre farvel end dette, sagde Alberto Contador.

'Legenden Contador'

På lørdagens 20. etape fik spanieren den resultatmæssige afsked, som han håbede på, da han formåede at køre solo og vinde på stigningen Alto de L'Angliru.

Da vi kørte æresrunden med Alberto, kunne man virkelig se, hvor stor en legende han er

Koen de Kort

Søndag var det så tid til hyldesten i Madrid. For nok skulle den samlede vinder Chris Froome fejres for sin enestående præstation med 'The Double', men Alberto Contador skulle i den grad også tiljubles for en lang og glorværdig cykelkarriere.

Efter Matteo Trentin var kørt først over målstregen i Madrid og havde vundet 21. etape, tog Alberto Contador og Trek-Segafredo-holdet en ekstra omgang på rundstrækningen for at ære Contador. Her stod tilskuerne klar til at hylde hjembyens helt og klappede ham frem på de sidste kilometer af cykelkarrieren.

- Det var fantastisk at køre over målstregen alene i min hjemby. Jeg er virkelig stolt. Jeg har hørt "Vamos Alberto" (kom så, Alberto, red.) om og om igen gennem hele Vueltaen, og det kan kun betyde, at folk har nydt at se ens præstationer, og at de anerkender dit arbejde, lød det fra Contador, der blev bakket op af sin holdkammerat Koen de Kort:

- Det har allerede været helt fantastisk under hele Vueltaen med støtten til Alberto. Bannere over det hele, tilskuere, der har heppet og en masse folk ved bussen i dag. Det var helt exceptionelt. Da vi kørte æresrunden med Alberto bagefter, kunne man virkelig se, hvor stor en legende han er, og hvor meget folket elsker ham, lød det fra hollænderen.

Den spanske rytter fik lov til at sige farvel til de mange fans i Madrid på Vueltaens sidste etape. Video: Robin Ettinger-Erichsen

Det rigtige tidspunkt at stoppe

Sammen med resten af Trek-Segafredo var han med til at synge "et år mere, Alberto" for at opfordre spanieren til at fortsætte karrieren. Trods presset var Contador dog ikke i tvivl om, at tidspunktet var kommet.

- Jeg kunne ikke have fundet et bedre tidspunkt eller sted at stoppe karrieren. Det var en hård Vuelta, men jeg har nydt hvert et minut. Det har været som en gave for mig, når jeg har haft det hårdt på stigningerne, og jeg har hørt folk skrige og set deres skilte med mit navn.

- Det er uden tvivl det rigtige øjeblik at stoppe. Da jeg startede som professionel, sagde jeg, at når jeg engang skulle stoppe, skulle det være på højeste niveau, så det er et perfekt øjeblik. Jeg gav alt, hvad jeg havde i Vueltaen, og Trek-Segafredo gav mig muligheden for at angribe, når jeg havde lyst. Jeg fik mulighed for at nyde mit sidste løb, sluttede spanieren.

Han sluttede 21. etape med at tabe syv sekunder til de andre favoritter, da han rullede ind over stregen. Dermed røg han en enkelt placering ned og sluttede sin sidste Grand Tour som nummer fem.

Matteo Trentin sprintede sig til sin fjerde sejr i Vueltaen i år. Søren Kragh blev nummer tre. Video: Robin Ettinger-Erichsen