Dansker kørte forkert i udbrud: - Jeg blev sur og irriteret

Andreas Kron var irriteret over at køre forkert i et udbrud under etapeløbet Post Nord Danmark Rundt.

Et forkert vejvalg førte til stor frustration i Post Nord Danmark Rundt.

Et udbrud med den danske duo Andreas Kron (Riwal Platform) og Mathias Bregnhøj (Almeborg-Bornholm) kørte forkert, efter at førstnævnte netop havde vundet bakkespurten ved Høve.

I stedet for at køre den rigtige vej til venstre fortsatte de to udbrydere ligeud efter en førerbil.

- En TV-motorcykel gør os så opmærksom på, at vi er kørt forkert. Vi spørger førerbilen, og førerbilen ved ikke rigtig noget, og så bliver jeg sgu lidt småsur. Det var jeg ikke tilfreds med, siger Andreas Kron til TV 2 SPORT.

Episoden skete med omkring 80 kilometer til mål. På TV-billederne under etapen kunne man også se en tydeligt utilfreds Andreas Kron gestikulere med armene i frustration til TV-bilen.

Andreas Kron var tydeligt utilfreds, efter han og Mathias Bregnhøj var blevet sendt en forkert vej.
Andreas Kron var tydeligt utilfreds, efter han og Mathias Bregnhøj var blevet sendt en forkert vej. Foto: DR.

- Jeg tænkte, at nu var det hele gået galt. Jeg tænkte, at nu blev vi hentet og nu skulle vi ned i feltet igen og udbruddet var kørt-agtigt. Jeg blev sur og irriteret på arrangørerne og tænkte; hvad er det, de gør forkert, husker Andreas Kron tilbage på øjeblikket, hvor det gik op for ham og Mathias Bregnhøj, at de var på afveje.

- Vi nåede at snakke sammen og spørge; hvad er det, der sker? Vi fik talt hinanden til fornuft, uden at vi gik helt amok, og det endte jo alt sammen godt, siger Andreas Kron.

Løbsdirektør Jesper Worre forklarede efter løbet, at en manglende kontrol var skyld i kaosset på løbets første etape.

- Alle var tabere

Fejlen betød, at løbet blev neutraliseret, da rytterne først skulle tilbage til feltet, som var blevet beordret til at stoppe og vente. Derefter blev rytterne sendt af sted igen med samme forspring, som de havde inden fejltagelsen.

- Det var den rigtige løsning. Der var ikke nogen, der var vindere eller tabere i den situation. Alle var tabere, kan man sige, så det var det rigtige at gøre. Det er jo det, der sker. Det er ærgerligt, men det hele endte jo godt for alle parter, og så blev der kørt cykelløb resten af vejen, siger Andreas Kron.

Casper Pedersen (Team Giant-Castelli) endte med at vinde første etape, mens Andreas Kron trods den uheldige oplevelse kan glæde sig over, at han på onsdagens etape skal køre i løbets bakketrøje.

Riwal Platform-rytteren er heller ikke blevet afskrækket af fejlen og vil forsøge nye udbrud de kommende etaper.

- Nu må vi se. Vi har et stærkt hold og også et klassement, som vi gerne vil køre for, men jeg vil selvfølgelig prøve at gå efter det, hvis jeg får mulighederne. Både arrangør og mig selv skal være lidt mere opmærksomme næste gang, siger Andreas Kron.

Onsdag venter anden etape af Post Nord Danmark Rundt på Fyn, hvor rytterne skal køre 183,8 kilometer fra Svendborg til Odense.