Nyopereret dansk rytter frygter sæsonen er slut

16x9
Mads Würtz Schmidt kan have kørt sit sidste cykelløb i 2018. Foto: Scanpix/Twitter.

Den danske toprytter Mads Würtz Schmidt forudser, at sæsonen formentlig er forbi efter sin blindtarmsoperation.

Det sidste cykelløb i 2017 ser ud til at være kørt for Mads Würtz Schmidt.

Fra sin hospitalsseng i Girona i det nordlige Katalonien i Spanien fortæller Katusha-Alpecin-rytteren, at han på grund af sin nylige blindtarmsoperation nok først kommer til at køre løb igen i 2018.

- Det var nok min sæsonafslutning. Næste cykelløb bliver nok først engang til næste år, desværre, siger Mads Würtz Schmidt i en opdatering på Facebook-cykelsiden Det Sorte Værksted.

Mavesmerterne opstod under etapeløbet Tour of Britain i sidste uge, hvor den 23-årige dansker til sidst måtte udgå inden sidste etape. Mads Würtz Schmidt fik det lidt bedre, da han kom til Girona, men herefter tog smerterne til igen.

Efter at have rådført sig med holdets læge og sin egen læge tog han på skadestuen, hvor det viste sig, at han havde blindtarmsbetændelse. Derfor blev han flyttet til et andet hospital for at få fjernet blindtarmen.

- Jeg håber, at jeg kan komme hjem i min lejlighed i dag og slappe af med en PlayStation i stedet for bare at ligge og glo her, men det går bedre, og jeg skal nok snart blive frisk igen, siger Mads Würtz Schmidt.

Opdatering fra Würtz

Posted by Det Sorte Værksted on Tuesday, September 12, 2017

Den nylige operation forhindrer ham i at deltage for Katusha-Alpecin ved VM i holdløb, der bliver kørt i Norge den 17. september.