Valgren er favorit til sejren i ændret Danmark Rundt

Cykelløbet Danmark Rundt køres i år senere end normalt, men det er ikke det eneste, der er ændret. Også destinationen er ny.

Michael Valgren i direkte duel med stortalentet Mads Pedersen krydret med en tysk og en fransk supersprinter samt en belgisk toprytter.

Det er den storslåede menu, der venter det danske cykelpublikum i denne uges Danmark Rundt.

Den 27. udgave af løbet begynder på Frederiksberg og slutter på Marselis Boulevard i Aarhus, hvilket er anderledes i forhold til tidligere år, hvor feltet har bevæget sig mod øst.

Denne gang er det mod vest, og det er samtidig med, at også kalenderplaceringen adskiller sig fra det traditionelle. Sidste år lå løbet i slutningen af juli, mens det næste år køres i begyndelsen af august.

Placeringen i år betyder, at Danmark Rundt er det sidste etapeløb forud for VM i cykling i norske Bergen, hvorfor flere ryttere bruger det til at finpudse formen.

Herunder kan du læse mere om de ryttere, der bejler til topplaceringerne.

Bejlerne til top-3 i Danmark Rundt 2017

Stadig fem etaper

Noget, der ikke er ændret på i forhold til sidste år, er antallet af etaper. Igen i år skal rytterne ud på fem etaper, hvoraf den ene er en enkeltstart, og i alt skal de 252 cykelben tilbagelægge 759,8 kilometer.

Herunder kan du læse mere om hver enkelt etape i årets Danmark Rundt.

Etapeoversigt - Danmark Rundt 2017

1. etape

Foto: TV 2 SPORT
12. september, 1. etape:
Frederiksberg - Kalundborg 176,6 km
Start: 12:50
Mål: 17:25
Jesper Worre om etapen: Etapen er rimelig flad, men der bliver kørt ad småveje til Roskilde og Holbæk. Jeg håber på lidt vind ind mod Kalundborg, da feltet kører helt ude ved vandet. I Kalundborg køres der tre omgange på en rimelig teknisk rute, der også indeholder DM-stigningen fra 1975, Møllebakken. Der kommer til at være lidt udskilning, og ikke alle kan sidde med feltet hjem.

2. etape

Foto: TV 2 SPORT
13. september, 2. etape:
Svendborg - Odense 183,8 km
Start: 13:05
Mål: 17:25
Jesper Worre om etapen: Det er nærmest en Tour de Sydfyn. Man kan nærmest se vandet og det sydfynske øhav på hele rundturen. Feltet kommer forbi et hav af flotte godser og herregårde og slotte. Vi kører gennem Valdemar Slot på Tåsinge og helt op til Egeskov Slot. Der er også hårde bakker undervejs, for eksempel Svanninge Bakker. Opløbet er ved Den Fynske Landsby.

3. etape

Foto: TV 2 SPORT
14. september, 3. etape:
Otterup - Vejle 183,6 km
Start: 12:50
Mål: 17:25
Jesper Worre om etapen: Vi har nærmest aldrig kørt på Nordfyn før, så vi er glade for, at etapen kan starte der. Vi kører meget ad bittesmå veje mod Jylland. Feltet kommer ind mod Vejle via Vejle Ådal, hvor der er masser af hårde stigninger. Det spændende bliver, om holdene finder på nye måder at angribe etapen på. Feltet skal op ad alle de hårde stigninger i Vejle, som vi kender så godt. Der er mål på toppen af Kiddesvej, der hvert år splitter feltet fuldstændigt.

4. etape

Foto: TV 2 SPORT
15. september, 4. etape:
Enkeltstart i Randers 17,8 km
Første rytter starter: 14:55
Sidste rytter i mål: 17:25
Jesper Worre om etapen: Der er en bakke midt ude på enkeltstarten, men ellers er der sådan rent teknisk er der ikke de store udfordringer. Så det er en enkeltstart for tonsere. Fordi vi ikke kører formiddagsetapen, har vi gjort enkeltstarten endnu længere. Det betyder, at man ikke kan vinde løbet, hvis man ikke også kan brænde en god enkeltstart af.

5. etape

Foto: TV 2 SPORT
16. september, 5. etape:
Ebeltoft - Aarhus 198 km
Start: 12:35
Mål: 17:25
Jesper Worre om etapen: Når vi starter i Ebeltoft har vi mulighed for at køre i Mols Bjerge. Der er lige så mange højdemeter på etapen som den i Vejle. Det er vanvittigt hårdt. Rytter bliver trætte, og mange vil slippe feltet, inden det når Aarhus. På rundstrækningen i Aarhus er der mulighed for at lave noget ekstraordinært. Rundstrækningen er forlænget, og så skal de ind og vende på en lille skovstrækning med en stigning på. Løbet afsluttes på den traditionsrige rundstrækning rundt om Marselisborg Slot.