Brækket ribben tvinger Nibali til VM-afbud

Den italienske stjernerytter Vincenzo Nibali går glip af VM i Bergen på grund af et brækket ribben.

Verdensmesterskabet i Bergen bliver uden Vincenzo Nibali.

Den italienske stjerne fra Bahrain Mehrida blev tirsdag røntgenfotograferet og undersøgt for sine skader, efter sit styrt på 20. etape af Vuelta a España, hvor han gled på en våd nedkørsel fra El Cordal.

- Den radiologiske undersøgelse bekræftede den kliniske mistanke om en mikro-fraktur fortil i syvende ribben på venstre side, siger doktor Emilio Magni fra Bahrain Meridas lægestab til holdets hjemmeside.

Han fortæller, at Vincenzo Nibali nu skal hvile sig de kommende dage, før en ny undersøgelse skal finde sted.

Allerede nu er det dog slået fast, at Vincenzo Nibali har meldt fra til VM i Bergen, der begynder på søndag.

- Jeg hart alt med Vincenzo og hans træner Paolo Slongo. Uheldigvis har styrtet påvirket hans beslutning. Han har haft problemer med at trække vejret og er nødt til at hvile en del dage, siger den italienske landstræner Davide Cassani ifølge cyclingnews.com til den italienske avis Gazetta dello Sport.

Torsdag sætter Italiens landstræner navn på de 11 ryttere, der skal med til verdensmesterskabet i Bergen i Norge.

Vincenzo Nibali blev nummer to i årets Vuelta a España, da italieneren sluttede to minutter og 15 sekunder efter vinderen Chris Froome.