Contador blev hyldet af sin hjemby: - Den bedste måde at slutte af på

16x9
Der var fyldt med mennesker foran rådhuset i Pinto. Foto: .

Næste 5000 mennesker var mødt op for at se Alberto Contador sige endegyldigt farvel som cykelrytter.

Det kunne nærmest ikke være anderledes, da Contador tirsdag aften blev eskorteret af cyklister i sin hjemby, Pinto.

Folk var mødt op for at tage en sidste afsked med deres rytter. Og hylde hans store karriere, som har budt på syv Grand Tour-sejre. 

Adskillige mennesker indikerede dog, at de gerne ville vente med at sige farvel, da de havde medbragt bannere med ordlyden 'et år mere Alberto'.

I underkanten af 5000 mennesker var mødt op for at se Alberto Contador træde ud på balkonen på rådhuset for ottende gang. Efter hver Grand Tour-sejr har han været forbi for at fejre sejren med sin hjemby. Denne gang var det lidt mere specielt.

- Hyldesten efter min første Tour de France-sejr var unik, men denne er anderledes, for det er den sidste, sagde han ifølge det spanske medie AS under hyldesten.

Betragter etaperne som en gave

Søndag aften sluttede Alberto Contadors fornemme cyklekarriere. Vuelta a España blev det sidste løb for den 34-årige rytter, og han sluttede af på sin helt egen måde ved at angribe ved hver en given lejlighed i løbet.

På næstsidste etape kørte han sig så frem til det, der skulle blive hans sidste sejr i karrieren. Han vandt på det mytiske bjerg Angliru, da han lige nøjagtig kunne holde Chris Froome væk.

Mange folk ville nå at have et glimt af Alberto Contador.
Mange folk ville nå at have et glimt af Alberto Contador. Foto: .

På trods af sejren glippede podiet for spanieren. Contador sluttede på en fjerdeplads og måtte desuden se helt tilbage til 2015 for at finde sin sidste Grand Tour-sejr.

Men Contador ville ikke bytte afskeden for noget som helst.

- Jeg mener ikke, der er noget bedre tidspunkt at forlade sporten på. Da jeg startede med at cykle, havde jeg tre drømme.

- Den første var at blive professionel. Den anden var at køre Touren. Den tredje var at vinde det. Søndag fandt jeg ud af, at jeg havde en fjerde. At slutte karrieren på denne måde. Det kunne ikke have været bedre, fortæller han.

Folk var mødt op med bannere for at overbevise Alberto Contador om at udskyde sit karrierestop og cykle et år mere.
Folk var mødt op med bannere for at overbevise Alberto Contador om at udskyde sit karrierestop og cykle et år mere. Foto: .

Han husker ikke så meget af de 21 etaper i Vueltaen. Men han kalder dem selv for spektakulære.

- Jeg vil gerne kunne gemme minderne i en kasse, så jeg kan huske tilbage på dem om nogle år. De var en slags gave til mig.

Alberto Contador fortalte desuden foran det jublende publikum, at han fortsat kommer til at have masse at lave. Især vil han bruge kræfter på sit cykelhold, som han håber på at kunne få frem til toppen af cykelsporten.